måndag 29 juni 2009

Varmt!

Sol, sol, sol! Vad härligt det är! Varmt och gött! Visst hästarna får vila. Det är alldeles för varmt för dem att jobba nu. Var vid Stall Ryd kl 08.25 och då var det redan så varmt att hästarna gömt sig vid ett träd. Gick ut på promenad med Grållan, men vände redan efter några hundra meter. Hon började svettas av bara det.
Nog för att alla hästar behöver röra på sig, men det får ju inte bli en plåga för dem. så viktigt är det inte. Bättre att njuta av sommaren när den är här, för om 6 mån så fryser vi igen.

onsdag 24 juni 2009

Hjälp!!!!


Shit!
Jag tappar hår!
Så fort jag tar i mitt hår, antingen med bara fingrarna eller med borste eller kam så bara lossnar håret! Snacka om panik! Läste på bipacksedel till mina mediciner att 1 av 100 har håravfall som biverkning. Och det måste naturligtvis drabba mig.
Nu har ju jag som tur är ganska förspänt ändå, eftersom vi har en blivande stylist i släckten som lovade att hjälpa mig. Vi ska bara avvakta och se om allt trillar av eller om jag slutar att tappa håret nu när jag bara vägrar att ta medicinen. När vi vet hur allvarlig skadan är så åker vi upp till Linköping och fixar hårförlägning eller i värsta fall peruk till frisörernas inköpspris. Jag kommer ju i så fall undan ganska bra med det lär ju inte bli billigt hur eller hur.
Just nu har jag desperat köpt hårförlägning i syntet på Glitter i form av ett hårspänne som man bara enkelt klämmer fast i den befintliga tofsen. Med lite trixande går det att plocka bort håret från spännet och fästa med hårnålar i mitt riktiga hår. Trots att det är syntet hår så ser det faktiskt riktigt naturtroget ut. Lite dumt är det att det inte går att styla med värme, så varken locktång eller plattång är aktuellt. Men jag har lyckats hitta en förlägning som stmmer ganska bra med mitt naturliga fall.
När jag nu ändå måste ha löshår så har jag passat på att välja en riktigt lång. Härligt med långt hår! Det är ju något som jag alltid önskat mig.
Det är kanske inte så farligt att tappa håret trots allt?....

måndag 22 juni 2009

Vänner framför allt.

Oj oj oj vad segt det är att komma igång med hästarna efter helgen. Hade tänkt åka en liten runda med Mysak men så fick jag ett så överaskande SMS från en jobbakompis som behövde prata av sig en del över en snabb kopp kaffe. Det blev både två och tre koppar och en snabb pratstund på drygt tre timmar! Den kärleken, den kärleken. Det roliga är ju att HON också pratar av sig till mig. Tänk om de kunde säga samma saker till varandra som till mig. Då skulle bröllopsklockorna ringa snart!

Vänner betyder så mycket och nästa gång kan det ju vara jag som behöver prata av mig.

söndag 21 juni 2009

Emelie vill bli modell



Nu under helgen har Emelie och jag lekt lite med kameran. Vi fick några helt underbara bilder på henne. När vi visade bilderna för både nära och kära var det många som föreslog att hon skulle söka som modell! Och naturligtvis gillade Emelie förslagen! Hon är ju en riktig linslus och älskar att bli fotad. Nu gäller det för mig att skaffa en bättre kamera och lära mig själv att ta bra foton så vi kan göra en modellpärm till henne och sedan eventuellt skicka några bilder till några agenturer. Kanske kan hon få några modelljobb. Men det gäller ju att jag håller henne på jorden för det är en tuff bransch hon vill ge sig in i.
När jag googlade var åldersgränsen ofta vi 13 men en del hade till och med 16 år som gräns. Naturligtvis fanns det även agenturer för Emelies ålder också. Det finns ju de som vill ha barnbilder och det måste ju finnas. Hur som helst har vi tid på oss att träna på att fota och posera.
Skulle hon nu bli antagen som modell så gäller det ju att finnas med henne som stöd och även för att ha koll på kontrakt och sånt så hon inte blir lurad. Det är ju faktiskt hennes ansikte!

Men visst är hon vacker min lilla prinsessa!

onsdag 17 juni 2009

Blankt papper!



Ja då har man varit och besiktat bilen. Inte en enda anmärkning! Det var bättre än vad vi hade räknat med. Vi fick inte ens någon punkt med "bra att veta". Gud så skönt! Om 1 eller 2 år kan vi få byta avgasarörets kadanböj, dragkroken kommer troligen hålla längre än vad bilen kommer att göra och just det känns skönt att veta när vi hänger på transporten med två hästar i.

När vi var i stan gick Emelie och jag in på "Glitter" där min lilla Hoppetossa köpte sig en hårförlägning för 250 kr. Så snyggt! Jag ska köpa mig en lika dan när jag får min sjukpenning nästa gång.

På vägen hem ffrån Vetlanda stannade vi till på Backen och fikade med svärmor och svärfar.
Emelie och Jane spelade lite badminton. Väldigt trevligt!

Det blev fel!!!

Oj då! Jag har råkat skriva Rockys egna blogg på min! Hoppsan så tokigt! Ja ja, Jag kopierar inläggen som rör honom och lägger dem på hans blogg. Fast originalet får ligga kvar här...

tisdag 16 juni 2009

Longering och nytt bete.

Igår jobbade matte mig ganska sent på kvällen i longerlinan i lilla paddocken. Vilken skillnad mot att longeras på stallplan hemma på Stall Östergården! Visst, matte hade ingen inspänning på mig, utan lät mig mest trava runt och känna mig för. Hon tyckte att det viktigaste var att jag fick komma ut och känna mig för och bli mentalt avslappnad. Jag är ju ganska orolig över att mina flickor Lina och Prinses försvinner. Men de var ju kvar i stallet när jag kom in igen.

Vi fick nytt bete igår också. Matte och lilla Emelie har byggt en ny fålla åt oss, nere på de gamla mossarna. Härligt saftigt gräs utan parasiter. Även om det blir en period med torka så gräset inte växer kommer vi ha hur mycket bete som helst. Matte säger att vi kommer inte klara av att beta av allt innan vintern. Vi måste ju hinna med att äta upp det som matte kallar för återväxt också. Vi får helt enkelt beta det andra nästa sommar. Det kallar jag lyx!

söndag 14 juni 2009

Dags att börja arbeta igen.

Jaha. Då har man vilat i ett par veckor då. Eller vilat och vilat... Har ju haft fullt upp med att charma mina båda fruar... Men nu vill matte att jag ska börja arbeta med henne igen. För att starta lite mjukt så gick matte och jag på en liten promenad. Gick över två broar ett par gånger, det är nyttigt att träna på sånt säger matte. Men jag tycker allt att det är lite läskigt, men jag litar på matte och följer henne, hon skulle aldrig utsätta mig för något farligt medvetet. Hur som helst var jag glad när vi kom tillbaka till stallet och jag fick gå ut i hagen igen tillsammans med mina tjejer.

lördag 13 juni 2009

Hej hej!

Jaha! Då har man skaffat en blogg här också då. Varför? Tja säg det! Jag vill väll mest visa upp mina underbara hästar lite här och lite där. Vad har vi då för kusar? Jo en liten minishettis som heter Mysak, en 25 år gammal b-ponny vid namn Fjodor. Två ridtravare som heter Lina Alfhem och Prinses MacKenzie, ett halvblodsto som heter Grey Mistel och så vår snygging, hingsten Rocky Star en arabian part breed.
Jag kommer att skriva om de olika hästarna och hur det går för dem i sina utbildningar framöver.