måndag 30 november 2009

Vad ska jag välja?


När jag kom hem från jobbet låg det ett kuvert från min farmor som en förtidig julklapp.
I kuvertet låg det en ganska stor summa pengar som jag ska köpa mig något jag verkligen vill ha för.
Nu är då bara frågan VAD jag ska köpa???
En ny dataskärm? En systemkamera? En ny mobil? Kläder? Hästsaker?
Oj vad svårt det är!
Visst finns det mycket jag vill ha och önskar mig. Jag vill ju egentligen ha allt, men riktigt så mycket låg det inte i kuvertet.
Vad ska jag välja???

Det här är bara en del av det som fanns i kuvertet.

HA DET BRA!!!

Herrgården idag


Idag har jag rengjort båda kylskåpen på Herrgården. Vilket inte var riktigt snällt mot min rygg. Det är ju inte precis den bästa arbetsställning. Det gör inte ont just när jag håller på, men efter en stund kommer smärtan.
Så när jag var klar och tillbaka på bruket och åt min lunch kunde jag knappt sitta. Jag slängde i mig min mat och tog med mig mitt kaffe ner och pratade med killarna på lagret.

Ha det bra!

Felet är...


För några veckor sedan skrev jag att jag var bekymrad över mitt halvblodssto som inte åt upp sitt hö på nätterna. Min mentor när det gäller hästar, Lars Lindqwist, kom upp till mig och tittade på henne. Han kunde inte se att det finns några tecken på fysiska problem med henne.
Och han hade rätt!
Nu har vi prövat det ena efter det andra och kommit på varför hon inte vill äta.
Två av hästarna som hon delar hage med, står i ett annat
mindre stall. Om jag låter henne se att de går in där eller låter henne titta in genom dörren och se att de står där inne, så äter hon upp vart enda höstrå under natten. Grållan är nämligen så'n att hon vill ha koll på läget. Hon vill helt enkelt veta var de andra två är på nätterna, för att få ro i kroppen att själv äta.
Tänk att ett så stort bekymmer hade en så enkel lösning.

Ha det bra!

söndag 29 november 2009

Nytt rekord!




Igår hade jag nytt rekord i antalet besökare hit till bloggen!
Jag har passerat den magiska gränsen 100 st.
Ett stort tack till alla mina läsare!

Ha det bra!

Lenas kuvertbröd

På förmiddagen bakade jag lite frallor till söndagsfikat. Receptet får ni här!

Lenas kuvertbröd


Ingredienser (24 portioner/st.)

5 dlmjölk
50 gramjäst
50 gramsmör eller margarin (rumstempererat)
2 tsksalt
2 msksirap
0.5 dlvetekli
12 dlvetemjöl

Gör så här

  1. Värm mjölken fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt rumsvarmt smör, salt, sirap, vetekli och knappt allt mjöl.
  2. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk i ca 30 min.
  3. Arbeta degen på mjölat bakbord. Kavla ut till 1,5 cm tjocklek. Pudra över lite mjöl. Dela i portionsbitar och lägg på plåt. Låt jäsa i ca 30 min.
  4. Grädda i 225 grader i ca 10 min

Ha det bra!

Endast tomten är vaken...


Som Tomten i stundande juletid, smög jag mig ut till djurstallarna i gryningen innan resten av familjen vaknat och skötte om alla morgon sysslor själv, i morse.
Det var riktigt mysigt att gå bland djuren och prata med dem.
Ha det bra!

REA på Bubbleroom



Sitter och kollar lite på Bubbleroom's REA http://www.bubbleroom.se/products.aspx?intSale=1&offset=336 och hittar en del toppar jag gärna skulle vilja beställa.
Allt under 200 kr! Sån't gillar man!



Ett par läckra jeans hittade jag också som verkligen föll mig i smaken.


Ha det bra!

Tack Dea!!!





I går var jag och ungarna hos min jobbarkompis Dea så han kunde hjälpa min att laga min bil.
Det märks att han kan sin sak, för det tog inte lång stund.
efter det tog vi lite fika som jag tagit med som tack.
Innan vi åkte hem ville Dea's pojk Albin visa Joel att han kan köra cross. Efter en stund var Joel och Albin riktigt goda vänner och Joel hjälpte Albin att sladda, 'börna' och bränna gummi.
Efter att Albins pappa lekt lite förstås!





Hon kom hem.









Sent i fredags kväll kom så min lilla skruttunge tillsammans med sin kusin Rajmo, hem från storsta'n Linköping. Strax innan 23.00 stod jag och Jonas och frös på perrongen i
Hultsfred. Av tåget klev två trötta, men nöja kusiner. Veckan hade varit hur bra som helst och modevisningen hade gått kanon.





Ha det bra!

Skallvärk


Jag har inte skrivit något på två dygn eftersom jag har haft migrän ända sedanjag kom hem från jobbet i fredags. Trots att jag har tagit värktabletter av olika slag har den inte försvunnit. Att sitta framför en skärm när huvudet sprängvärker och det känns som att ögonen ska poppa ut när som är inget som lockar. Men jag ska försöka sammanfatta vad som hänt under tiden i kommande inlägg.

Urk vad man känner sig eländig när man har migrän...

Ha det bra!

fredag 27 november 2009

Det ringde...



Strax innan jag skulle somna igår, ringde min telefon.
Det var Emelie som hade kommit hem från modevisningen, till sin kusins lägenhet. Allt hade gått bra och hon hade fått många applåder. Hon var så upprymd och munnen gick i ett. Jag pratade lite med kusin Sandra. Emelie och Sandras lillebror Raijmo hade varit så fina och så duktiga, att Sandra själv blivit rörd till tårar.
I kväll ska jag åka till Hultsfred och möta min lilla tjej vid tåget. Det ska bli spännande att se hur hon ser ut. Hon ska tydligen gjort vissa förändringar med sitt utseende.
Ha det bra!

torsdag 26 november 2009

Tränat!


Så där, Ja!
Nu har jag tränat på min cross trainer i 22 min! Hela 7 min mer än förra gången. Och nu ökade jag belastningen en del. Känner mig faktiskt riktigt nöjd. Man får inte glömma bort att Susanne och jag var ute och gick på lunchen idag också.
Kanske kommer jag igång med min träning trots allt!
Ha det bra!

Duktiga pojkar!!!



Just nu gjuter de stora mannicker i handformningen. Produkterna är så stora och tunga att de vanliga traverserna inte orkar lyfta dem. Det är endast traversen i smältverket som klarar av så stor belastning. Lille Jimmy och "Våfflan" var duktiga och lyckades vända på dessa stora "fågelbad" i dag. Bra gjort!!!

Ha det bra!

R.I.P


I dag är det exakt ett år sedan vi var tvungna att ta det jobbiga och tråkiga beslutet att avliva vår schablador Tarzan von Snarke.
Vila i frid min älskade lille vovve. Du kommer alltid att finnas i mitt hjärta.
Ha det bra!

Lycka Till!!!


Ja då är den stora dagen inne för min lilla Emelie!
Idag ska hon vara mannekäng på riktigt för första gången i sitt liv. Tyvärr kan jag inte åka och titta på henne, eftersom bilen är sönder. Men jag vet att hennes kusin Sandra kommer ta väl hand om henne.
Jag tänker på dig, min älskade lilla Stumpa, och hoppas att allt kommer att gå bra i kväll.
Ha det bra!

Typiskt!!!!!!!!!


Just idag när Emelie ska göra sin första mannekäng uppvisning, går bilen sönder och jag kan inte åka till Linköping och titta på henne.
Bilen började låta som värsta rallybil när jag åkte hem från jobbet. Det är troligen hål på avgasaröret vid kadanböjen (eller vad det nu heter). Som tur är har Andreas som jag köpte bilen av original röret kvar. Och snäll som han är har han lovat att hjälpa mig att laga bilen i helgen eftersom Jonas har så ont i sitt revben. Tur att det fortfarande finns hjälpsamma människor i den här världen.
Ha det bra!

Nu är travkusken Åke Svansteds rättegång igång. Han står anklagad för djurplågeri. Det finns de som påstår att han har använt sk grispåfösare i sin träning av travhästar. Grispåfösare är en manick som ger djuret en elstöt när man stöter emot den mot djuret.
Nu tror inte jag att just stjärnkusken Åke Svanstedt har använt det i sin träning av travhästar. Man kan inte tvinga en häst att bli en stjärna. Och med så många topp resultat som han har fått tror jag inte att just han bedriver den typen av träning på sina hästar.
Däremot är jag fullt övertygad om att metoden, och liknande, är något som förekommer oftare än vad många vill tro.
Bland annat VET jag om en amatörtränare som hade en granruska med i vagnen och när hästen inte ville springa tillräkligt fort, stoppade han upp den under hästens svans, så hästen stack sig på granbarren. I princip så som Åke Svanste
dt står anklagad för. Dessa metoder förekommer mer än vad man tror bland amatörerna.
Även min lilla prinsessa vet jag har varit utsatt för väldiga tvivelaktiga träningsmetoder, av en tränare på Kalmartravet, innan hon kom till mig och blev omskolad till ridhäst. Hon har en del psykiska problem fortfarande sedan den tiden.
Visst är proffstränarna pressade av hästägarna att det ska bli resultat och tvingade att köra hårt i träningen med hästarna, men jag tror aldrig att de skulle våga riskera sina karriärer med att bedriva djurplågeri.
Jag tror helt enkelt att det är som Svanstedts advokat säger, den Svenska avundssjukan som är grunden till anklagelsen. Även att jag vet att tvivelaktiga metoder verkligen förekommer inom travsporten.
Ha det bra!

tisdag 24 november 2009

Dagens outfit


Idag skulle jag gärna hämta min outfitt från Gina Tricot.
Jag skulle börja med en lite längre topp.


Där efter skulle jag välja ett par lite tajtare svarta jeans



Ett snyggt bälte om midjan behövs.



Ska man gå ut behövs en jacka också.



Eftersom det inte är helg väljer jag en väska där man får plats med plånbok, kalender, mobil, och lite till.



På fötterna väljer jag ett par stövletter från bonprix.se

http://www.bonprix.se/se/Stoevlett-1931003-bundle.htm?id=1702345344336734807-0-4b0c12cc


Ha det bra!

Min övertygelse växer!


Min övertygelse att inte ta någon vaccinationsspruta mot svininfluensan växer sig bara starkare. Jag läste i vår lokaltidning, Vetlanda Posten, att i Norge har viruset börjat mutera så att vaccinet inte hjälper. Jag hörde även att någon på kontoret läst på en nyhetssajt att det även upptäckt fall i Sverige av den muterade influensan.
Det här stärker min uppfattning att man ska undvika vaccin om man inte tillhör någon av riskgrupperna. Varför ska inte svininfluensans virusbakterier kunna bli resistenta mot vaccinet, precis som det finns bakterier som är resistenta mot antibiotika?
Ha det bra!

Oj vad tidigt!


Jonas lyckades bryta av sig ett revben igår så idag är jag tvungen att börja redan kl 5.00. Jag måste nämligen hinna hem och hämta transporten och åka och hämta hö balar innan det blir mörkt i eftermiddag. Jonas kan ju inte göra något just nu, utan jag är tvungen att göra det mesta själv tillsammans med vår son Joel. Det är bara det att Joel har lång dag i dag i skolan och hö't tar slut till kvällen.
Men, men, det är ju som de säger; "Morgonstund har guld i mun!"
Bäst att pysa iväg till jobbet nu. Vi ses i eftermiddag!
Ha det bra!

måndag 23 november 2009

Har svininfluensan kommit till Bruzaholm??


Ja. ibland kan man undra vad det är för bordsskick killarna har egentligen. Jag har samlat några bilder från våra raster.
(Må ni inte slå ihjäl mig nu... ;P)


Ha det bra!

Välkommen Olle!!!


Idag på min frukostrast fick jag ett så underbart besked av min kusin. Hennes dotter har fått en liten son. Stolta och lyckliga föräldrar till detta mirakel är Jessica Attergrim och Otto Schöön. De har döpt den lille efter Ottos farfar Olle Schöön. En mycket fin handling av de nyblivna föräldrarna. Ett stort grattis till er båda. Och glöm inte att ta vara på åren då er son växer upp. Ni anar inte hur fort det går till moppen står utanför dörren.
Till lille Olle vill jag önska all lycka och välgång i livet och riktigt välkommen!
Foto: Mormor Catarina Lindskog

Ha det bra!

söndag 22 november 2009

Saknar henne redan!


I går åkte då min lilla Emelie med sin kusin Sandra till Linköping. Jag fick ett SMS från henne när de kommit fram till lägenheten och sen har det varit lika tyst som i graven från henne. Jag antar att allt är bra eftersom jag inte hört något från henne. Hon och Sandra har säkert hur mycket som helst att göra inför modeshowen på torsdag. Men jag saknar min lilla tös så!

Ha det bra!

Svininfluensan


Fick tidigare veta att min mans syster och hennes familj haft svininfluensan. Ingen av dem har vaccinerat sig och ingen blev heller särskilt jätte sjuk. Bara en aning värre än vad en vanlig influensa. Jag har hittills varit väldigt tveksam till om jag ska vaccinera mig, men nu när jag vet om några som har haft influensan har jag bestämt mig. Det kommer definitivt inte bli någon spruta för min del. Med tanke på att vaccinet inte är till 100% testat och att de amerikanska forskarna som tagit fram det (enligt rykte) har tagit försäkringar och skrivit avtal som befriar dem från ansvar för alla biverkningar, oavsett i anslutning till vaccineringen eller någonsin. Så känns det lite väl osäkert att spruta in något kemiskt i kroppen. Sen är det ju så att man blir ju sjuk av vaccinet. De jag känner som har vaccinerat sig har dagen efter haft ordentligt hög feber och mått riktigt dåligt.
Nej jag tror som min svägerska. Det här är bara
ett enda stort experiment på oss vanliga människor. Och jag tänker inte vara med!
Vår gris "Gröffas"!

Ha det bra!

Nu är det gjort!

Trots bristande motivation lyckades jag i alla fall kliva upp på min Orbi Trac och köra ett kort litet pass på 15 min. Jag vill inte hålla på för länge med tanke på att det är ett helt år sedan jag tränade och lite osäker på om min ryggskada är tillräckligt läkt för påfrestningen.
Sen om jag ska vara riktigt ärlig, fick jag en hel del mjölksyra i låren...
Enligt datorn på maskinen gjorde jag av med ca 120 kalorier. Kanske inte så mycket som jag önskat men det är ju fler än vad jag skulle gjort av med i soffan.
Nu gäller det bara att träna även i morgon. Får se om det blir fitness eller kondition.

Ha det bra!

Rekord!!!

Igår hade jag rekord i antalet besökare både här på bloggen, inte långt kvar till 100 besökare nu.
Även på min bdb var det rekord många besökare som tittade på mina bilder. Fast där var det faktiskt några fler... Lite över 360 st!
Jag vill passa på och tacka alla som kollar mina sidor.



Vill ha inspiration!!!


Jag vill komma igång med min styrketräning igen men hittar inte motivationen. Trots att jag tittar i gamla Fitness-tidningar kommer inte lusten att träna på riktigt. Visst jag cyklar lite då och och då på motionscykeln men det är inte riktigt samma sak. Jag vill ju träna styrka och bygga upp lite snygga muskler.
Ofta kör jag med den gamla värdelösa ursäkten att jag inte orkar. Jag vet ju det att man får energi av att göra av med energi. Ändå kommer jag inte igång.
Jag kan ju inte börja lyfta vikter än på ett bra tag, innan ryggen läkt ordentligt. Samtidigt behöver jag stärka upp ryggmusklerna för att kunna börja lyfta skrot igen.
Att gå till sjukgymnasten är något som jag är på väg att skippa. Jag tycker nämligen inte att det ger så mycket resultat som jag vill ha.
Vad jag behöver just nu är att någon sparkar mig i ändan så jag verkligen kommer igång.

Ha det bra!

Rundvandring #5




Ja det var ju ett tag sedan vi gick runt på fabriken.
Jag tänkte att vi nu kan fortsätta ut till det som en gång i tiden varit ett bad- och tvätthus för arbetarna i samhället, men som nu är omkläningsrum, duchrum och matsal för de som jobbar på BZH.
Vi börjar då i det finare omklädningsrummet, där killarna har sina privata kläder.
Varje tisdag byter jag deras handdukar så de får rena och fräscha. Skulle det vara så, så kan de komma och be om nya även en annan dag.
Så kommer vi till det mindre fräscha omklädningsrummet. Här har de sina arbetskläder och jag kan lova att det luktar inte gott här efter att de har bytt om. Gammal svett och... URK!!!
Varje onsdag kommer det rena kläder från tvätteriet som jag lägger upp på deras enskilda hyllor.
Nästa steg är duschrummet som jag skurar både golv och väggar varje dag. Och har någon av killarna har oturen att komma just som jag spolar av, finns risk att jag 'bara råkar' spruta lite på dem också. Det finns även en bastu som brukar vara igång i alla fall någon gång i veckan. Ibland händer det att vi tjejer också bastar med killarna. Då brukar vi få skrika "Fruntimmer på ingång!!!" eller något liknande, så de killar som är lite pryda av sig kan ta och svepa om sig en handduk.

Vi tjejer har bara ett eget omklädningsrum, men två skåp så vi också kan dela på arbetskläder och privata kläder.

Ha det bra!