söndag 28 februari 2010

Time Out!!!


Kära läsare! Jag ber så mycket om ursäkt för att jag inte har varit inne och uppdaterat något sedan i tisdags. Jag har varit tvungen att ta en Time Out från många av mina åtagande. Där ibland låta datorn vara avstängd. Det märks på alla mail jag fått de här dagarna, 90 st!
Det har varit så nära för mig att utveckla "Utmattnings Syndrom", eller som det heter i folkmun "utbränd" eller "Gå i väggen". Jag gjorde det för 6 år sedan och det är inget roligt. Då märkte jag inte varningsklockorna och föll ihop totalt och blev sjukskriven i tre månader innan jag åter igen kunde börja jobba ett par timmar om dagen. Den första tiden gjorde jag nog inte så stor nytta utan var nog mest i vägen för min arbetspartner som tålmodigt jobbade vidare tillsammans med mig. Arbetsledaren jag hade då var så förstående och stöttade mig verkligen så jag kom sakta men säkert tillbaka till verkligheten igen. Men det tog tid ändå.

Om man en gång har varit drabbad av "Utmattning Syndrom", är det väldigt lätt att man faller tillbaka och får det om och om igen. Så har det varit även för mig, nästan. Jag är så lyckligt lottad att jag har en familj som bromsar upp när de ser att jag är på väg att klappa ihop igen. För felet med oss som får det här är att vi ofta engagerar oss i allt möjligt och lägger mer energi på olika saker än vad vi har. Och det stämmer verkligen på mig. Jag älskar när det händer något och att vara med och fixa med olika saker. Och jag ger allt 100%.

Den här gången märkte jag varnings signalerna själv i god tid och kunde dra i handbromsen direkt. Inte ens min familj har märkt några varnande tecken, trots att det har varit ganska tydligt. Jag har varit onormalt trött efter jobbet och haft väldiga humörsvängningar, glad-ledsen-glad-arg-glad. Däremot har jag inte alls varit trött på jobbet det minsta. Tvärtom! Jag har lagt 100% av min energi, och även kramat ur mig några sista droppar energi mot slutet av arbetsdagen. Ingen får ju märka hur trött jag egentligen är. Det är så man gör, döljer det för omgivningen.

Jag har nu verkligen tagit det lugnt och laddat om mina batterier igen. Sett över mina vardagliga rutiner och sett vad jag kan ändra på. För ofta behöver man inte sluta göra saker, utan det räcker med att ändra lite i sina rutiner. Jag hittade min lösning ganska enkelt genom att se över hur min situation sett ut de tidigare gångerna, vad jag gjort för förändringar och hur resultatet blivit. För min del är det så enkelt som att börja jobba klockan fem istället för sex. Det låter konstigt, men jag har alltid haft lättare för att vakna runt halv fyra än att kliva upp vid halv fem. Att gå upp halv sex och senare är som att vara en zombie hela dagen. Jag ska helt klart ändra mina rutiner på jobbet med en gång. Fast först ska jag ta några dagars semester nästa vecka och ladda om ordentligt. Ska bara jobba i morgon, eftersom det inte fanns någon vikarie som kunde hoppa in och lösa av mig.



onsdag 24 februari 2010

350 ÅR!!!




Igår firade vi 350 års kalas på jobbet. Det var fint dukat med långbord på lager 2 och utlastningen. Företaget bjöd på smaskig tårta och kaffe. Alla arbetare fick en trevlig paus i vardagen tillsammans med färetagets ägare och styrelsemedlemmar.

God morgon!


Idag är jag verkligen trött. Kanske är det inte så konstigt med tanke på att jag knappt sovit de senaste nätterna. Natten till igår blev det tre timmars sömn och i natt har jag knappt sovit alls. Jag har haft sån extrem rethosta hela natten. Inte kunde jag sova hur trött jag än var. I och med att jag är så fruktansvärt trött så orkar jag knappt skriva något alls här på bloggen. Idéer till inlägg finns men jag får helt enkelt inte till dem på ett bra sätt. Hoppas på över seende med det. Nu ska jag i alla fall iväg till jobbet igen. Bara jag inte somnar på vägen.

tisdag 23 februari 2010

Grattis älskling!


Idag fyller min älskade make Jonas "Backen" Karlsson år! Hela 39 vårar blir det den här gången. Jag älskar dig av hela mitt hjärta och till kvällen blir det säker tårta min älskling.

måndag 22 februari 2010

Projektet är klart!


Äntligen! Det var inte så svårt som jag trodde. Jag har alltid önskat att jag ska kunna sticka strumpor. Inga strumpor som man köper i affärer är så varma och go'a som riktiga handstickade "raggsockor". Jag har trott att det skulle vara på tok för svårt för mig, så det har aldrig blivit att jag har försökt lära mig. Men så snubblade jag över ett erbjudande i en affär, med strumpstickor för bara 20 kr. Okej, 20 spänn vad är väll det? Och någon gång kanske jag trots allt kan lära mig. Så jag köpte dem.
Väl hemma kom jag på att jag sett en beskrivning på tubsockor utan häl till små bebisar, kanske inte är så svårt då? Så jag började knåpa på en liten strumpa. Det var inte alls så svårt som jag trodde. Och snart började första strumpan ta form. När den var helt klar fick jag faktiskt en beställning på ett par till Emelie, som hon ska ha i sina ridstövlar. Fast de ska vara råsa såklart.
Nu är det bara det. Vems baby ska få mina allra första strumpor?

Brrr!

Idag var det nog köldrekord när vi kom till jobbet. Termometern visade -25. Rent tekniskt vet jag inte hur det kommer sig, men till och med smältugnarna var frusna. Hua!!! Då är det kallt minst sagt.

Snö snö snö


Nej nu får det allt räcka! Jag vill absolut inte ha mer snö nu. Men tydligen lyssnar inte vädergudarna på mig. Enligt väderprognosen ska det komma mer till natten igen. Och vi som inte har gjort annat än att skottat snö hela helgen. Snart vet vi inte vart vi ska göra av all snö. trots att vi har skottat upp mängder mot stallväggen. Ja, det är så mycket så det når ända upp till fönstren nu. För att inte tala om hur det ser ut i hagarna. Staketen som normalt är mellan 1,10 m och 1,30 m höga, syns knappt inte längre. Jag vågar inte chansa mer på att hästarna håller sig inne i hagen längre. Visst skulle jag kunna gå runt och skotta vid staketen rent teoretiskt men nej, inte när hagen är över 5 ha stor. Det blir lite väl ambitiöst för min del. Än så länge är det någorlunda skapligt i hingsthagen, så hästarna får helt enkelt turas om att vara där tills snön börjar smälta undan och staketen kommer fram igen.

God morgon kära läsare!


Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag inte skrivit så mycket den här helgen. Men jag har varit ganska upptagen med att skotta snö. Normalt brukar jag göra en utvärdering av hur veckan har varit med hästarna och en planering över hur veckan som kommer förhoppningsvis ska bli. Tyvärr har jag inte hunnit med det heller. Men jag ska se om jag inte hinner göra det i kväll. Mitt stora problem är att jag inte har någonstans att rida längre pga all snö, förutom på vägarna där det är plogat. Transporten står bakom en rejäl snöhög så jag får inte fram den heller och kan inte åka upp till ridhuset och arbeta med framför allt Rocky där. Kanske kan grannbonden komma om några dagar med sin stora traktor och köra bort en del snö. Men först måste han bli frisk från vinterkräksjukan som har slagit hårt mot honom i år.
Efter jobbet idag måste jag åka in till Eksjö och hämta 4 torvmix-balar, 2 spån-balar och ett par säckar kraftfoder. Känns som att det kommer vara ganska fullt i bilen på vägen hem...

söndag 21 februari 2010

Go' morron! Go' morron!


Tin-Tin74 här. Mitt i ett snötäckt Småländskt högland. Allt jag ser är snö, snö, snö. Och mer ska det tydligen komma på tisdag. Jag vill inte ha mer nu!!! Det räcker!!!
Är det någon mer än jag som är riktigt äckligt trött på all snö? Snart kan vi inte släppa ut hästarna i deras hage. Staketen har nästan snöat igen. På en del ställen är det bara någon decimeter över snön och visst är hästarna snälla och går gärna inte ut i den djupa snön frivilligt, men jag är inte så villig att chansa. Sen är jag lite orolig över hur de gamla hästarna skulle klara av att gå i så djup snö. Klarar deras hjärtan av det? Nej nu börjar jag faktiskt överväga att låta dem stå inne större delen av dagen. Och bara låta dem gå ut någon timme medans deras boxar mockas. Att stängsla nytt är inte att tänka på. Snön mäter upp till låren på mig och det känner jag inte för att pulsa runt i. Nej snart borde väll våren vara på gång eller?

lördag 20 februari 2010

Årets bibel är här!


Äntligen har den kommit. Årets bibel. Eller rättare sagt årets Börjes katalog.
Det är som en mindre julafton för mig när den dimper ner i brevlådan. Och sen sitter jag som klistrad hela kvällen och bläddrar och bläddrar. Först kollar jag in alla "vill ha-grejer" och sedan kommer jag till alla "måste ha-prylar". Önskelistan blir ganska snabbt riktigt lång. I år föll jag pladask för det fleesfodrade regntäcket Tyfon. Det har kommit ut i en ny design med kamouflage mönstrat tyg. Skitläckert! Lika så fanns det en hel del snygga schabrak som också hamnade på "Vill ha-listan". På listan över "måste ha" finns bland annat regntäcke mini, stallgrep, elrep och massor annat. Listorna är inte färdiga ännu, och blir väll aldrig det. Finns det mot förmodan inget jag måste ha så finns det alltid något jag vill ha.

Hallå! Tjena!


Det blev inga inlägg igår. Jag ber så mycket om ursäkt för det.
Det blev lite mycket i stallet i går kväll med hästarna, och sen så firade vi Jonas födelsedag några dagar för tidigt. Joels kompis Philip var är här den här helgen och vi gjorde pizzor och käkade massor av chips.
Så håller jag på med ett litet projekt som tar en del av min koncentration och tid, men som snart är klart och kan visas upp. Den som väntar får se vad det är...
Alla häst ägares bibel kom i vägen för mitt bloggande igår. Mer om det lite senare också...
Hur som helst är jag nu tillbaka efter att ha skottat en del snö. Det har kommit hur mycket som helst under natten, och det har inte slutat snöa än. Jag börjar bli riktigt trött på all denna snö nu! Det gör mig inget att det är snö ute, men det behöver inte komma mer nu! Jag tycker att vi har fått så vi klarar oss nu. Någon som tycker annat?

torsdag 18 februari 2010

Möte


Just nu sitter jag i ett online-möte med Sv.ridtravar Föreningens Smålands distrikt. Den stora frågan idag är hur vidare vi ska fortsätta att kämpa med att få fart på distriktet. Vi har fått mängder av positiv respons men "ingen" vill vara med och göra något. Att driva ett helt distrikt med bara några få eldsjälar är helt omöjligt. Nu är den stora frågan för oss om vi ska fortsätta eller ge upp. Ingen av oss vill slänga in handduken. Men vi behöver mer folk! Vi får se hur vi löser det.

Mors!


Jag har inte hunnit förbereda och schema lägga några inlägg för idag, tyvärr. Så under dagen får ni snällt hålla till godo med vad jag kan skriva via mobilen.
Jag ska även idag jobba på färgfabriken i Bellö. Egentligen har jag inget emot det. Det kan vara skönt att få göra något annat ibland. Men det retar mig på vilket sätt det blev den här gången. Men visst, jag hade en hel del att snacka om med mina gamla klasskompisar igår. Några av dem hade jag inte träffat på flera år, så det tog en stund att uppdatera vad som hänt.
När jag läste på min Facebook nu på morgonen blev jag riktigt rörd. En av mina pojkar på gjuteriet hade skrivit i min logg. Orolig över att jag inte kommer tillbaka. Åh! Tänk att killarna gillar mig så mycket! Nästan så man blir lite förälskad! Kan man vara det? Utan att vara kär? Nej, det går ju inte! Hur som helst det var värmande ord. Tack Bobban! Fredrik och du behöver inte vara oroliga. Jag kommer tillbaka! Om jag får plats, vill säga.
Hur gick det med träningsvärken från igår då? Jo, DET kan jag lova att jag har! Det känns som att jag har suttit på hästryggen för första gången i mitt liv! Men det kan det ju helt klart vara värt, med tanke på vad som kommer runt midsommar´n. Två små fölisar!!! Så mysigt det ska bli.

onsdag 17 februari 2010

Magen är i vägen!


Jaha. Då har den fruktade dagen kommit då. Dagen då det inte längre går att ha sadel på Lina och Sessan. Nu börjar deras magar bli så stora att det finns en liten risk att bommarna på sadlarna kan knäckas. Det blir att rida barbacka några månader framöver. Med start idag. Oj oj oj. Snacka om att man har dålig balans. Det var verkligen vingligt. Men det kommer det bli ändring på nu. Jag fattar inte hur man klarade av att trava, galoppera, ja till och med hoppa barbacka när man var liten.
Emelie och jag red först på samma lilla åkertäppa som jag har varit på när jag har arbetat med Rocky. Lika bra att vara där det finns staket eftersom det helt klart fanns en viss risk för ofrivilliga avsittningar idag. Men vi klarade oss bra och som avslutning red vi ut en liten runda i skogen. Både Emelie och jag prövade på att trava några gånger och jag är glad att jag hade ett grimskaft om halsen på Sessan att hålla i mig i. Men vi kommer säkert bli stadigare med tiden. Och vilken bra balans vi kommer ha till sommaren när vi åter igen kan börja träna hoppning.

Rocky får faktiskt vila idag. Jag känner redan nu hur träningsvärken börjar komma. Någon som kan gissa var?



Dressyr - stressigare än hoppning


Enligt en ny fransk studie gjord på Université de Rennes I av Dr. Martine Hausberger och hennes kollegor är dressyr mer stressande för hästen än hoppning och voltige.
76 ridvalacker delades in i flera grupper där varje grupp tränades i olika discipliner men för övrigt sköttes om på exakt samma vis. Hos de hästar som tränades i dressyr uppmärksammades flest beteende störningar, som krubbitning, luftsnappning, huvudskakningar och nickningar. Slickande och bitande visade sig mer hos hästar som tränades i hoppning och fälttävlan. Minst tecken på beteende störning visade sig hos voltige hästarna i form av lek med tungan.
Forskarna tror att beteende störningarna hos dressyr hästarna kan bero på prykisk stress. Hästen kan uppleva den avancerade dressyrens instruktioner som ganska motsägelsefulla. Bland annat uppnås de samlade rörelserna genom att ryttaren bromsar hästen med hjälp av tygeltag samtidigt som han eller hon driver hästen framåt med skänklarna, enligt Equine Science Uppdate. Studien heter Could Work Be a Source of Behavioural Disorders? A Study in Horses.

Källa: ATL nr 11 2010

Bellö

Då var man på plats på färgfabriken. Ska bli kul att träffa gamla klasskamrater igen. Det svåra blir att komma ihåg att gå utanför området och röka. Lika bra att gömma ciggen så jag inte orsakar en explosion idag.

God morgon!


I går blev en dag som jag inte alls gillar. Dagen började helt perfekt enligt planeringen, med att börja jobba redan kl 5. Tanken var att jag skulle kunna sluta redan klockan 14 och åka hem till barnen som har sportlov den här veckan. Jag hade egentligen tänkt mig att jag skulle haft semester men min kollega på ett annat kontrakt fyller jämt den här veckan och har fått en resa till solen i födelsedagspresent. Allt hängde på mig om hon skulle kunna få ledigt och åka. Inte vill jag vara den som sätter käppar i hjulet utan jag lät henne få sin semester. Min tanke var då att börja jobba så tidigt som möjligt så jag skulle kunna sluta tidigt och komma hem till ungarna. Trodde jag ja! Strax innan frukost fick jag ett samtal från min arbetsledare. Tjejen som vikarierar på det andra kontraktet har fått magsjukan och min arbetsledare kan inte städningen där. Okej. Ja men det är lugnt. Jag kommer upp och visar dig! Trodde jag en gång till. Nej då. När jag kommer dit får jag veta att jag ska själv vara där, och min arbetsledare ska ta hand om mitt kontrakt. För jag är tydligen uppsatt som ordinarie vikarie där!? Öhh! Hallå!? Det hade jag inte en aning om själv. Jag har ju mina åtta timmar på mitt egna kontrakt. Hur ska jag då kunna ta hand om ett kontrakt till på åtta timar??? Du får jobba över! Får jag till svar.
Nu har jag inte något emot att ställa upp när saker och ting kör ihop sig. Men inte denna vecka när jag vill hem till mina barn så fort som möjligt. Och på det här kontraktet som jag nu då också ska ta hand om kan jag inte börja före kvart över sex. Min arbetsledare visade ingen förståelse alls över att jag vill hem till barnen så fort jag bara kan.
Ofta hör man att det lönar sig att ställa upp och vara ödmjuk. Gör det verkligen det??? Jag tycker mest att jag fick skit för det. Istället för att sluta tidiggt på eftermiddagarna blir det en massa övertid för mig. Vem tjänade på det? Inte jag.
Nej bäst att åka iväg. Tur att det är trevliga människor som jobbar på företaget jag ska städa på idag i alla fall.

tisdag 16 februari 2010

Praon fixad!


Nu så! Nu är det bestämt och klart. Vecka 12 och 13 ska Joel praoa hos Underhållskillarna som är in hyrda på bruket precis som jag. Första veckan ska han vara med "Tom-Erik" och hålla på med svetts och reparationer och andra veckan ska han hänga med "Carl-Jan" och se hur det är att jobba som elektriker. Samtidigt som han ser de två yrkena får han även tillfälle att kika lite på hur det funkar på ett gjuteri. En liten extra bonus. Smart tänkt Joel!
Och så blir det ju smidigt för honom att ta sig till "jobben". Han åker ju med mig.
Det ska bli riktigt kul att visa min son vilka härliga arbetskamrater jag har.
Hoppas nu bara killarna på verksta´n låter honom göra saker så det inte blir långtråkigt för honom. Men det har de ju lovat.

Semlor!

Idag bjuder bruket alla arbetare på var sin Semla. Tack så mycket!

Kavallerihäst i Speilerg snyftare

Genom sitt bolag Dreamworks har Steven Speilberg köpt filmrättigheterna till Michael Morpurgas barnbok War Horse. En berättelse om drängen Albert och hästen Joey. Historien utspelar sig under första världskriget och berättar hur Joey blir såld till kavalleriet och skickad till den franska fronten. Drängen Albert kan inte glömma sin fyrfota vän och ger sig ut på en farofylld resa för att hitta Joey.
Historien är skriven 1982 och har redan gjort stor succe på Londons teatrar, och nu ska den alltså även bli film.
Steven Speilberg kommer att både producera och regisera filmen.

Källa: ATL nr 11 2010

Stekt katt?

Nej det är bara vår katt Eliza som njuter av eftervärmen i vår vedspis.

måndag 15 februari 2010

Jag är inte gravid!!!


Nej, jag är inte gravid. Även om det skulle vara härligt med en liten knodd igen. Det som ser ut som att jag är på smällen är troligen att jag har fått så kallad "mjölkmage" eller laktosintolerans. Min mage blir så otroligt uppblåst på eftermiddagarna och kvällarna. När jag åt enbart kött, grönsaker och frukt försvann det. Men så nu när jag har börjat äta yoghurt till frukost och ibland även till lunch, har det börjat igen. Idag var det extremt. Sån magknip! Det enda som hjälper är att jag rör på mig så mycket som möjligt. Även att det gör ont. Så när jag "nattat" djuren ställde jag mig på min Cross Trainer och körde ett ganska tufft pass i 30 min. Snacka om att svetten rann. He he. Men magvärken försvann. Så även en hel del kalorier. När jag ändå var igång körde jag lite styrketräning också. Känner mig ganska nöjd nu faktiskt. Nu fattas bara en dusch och sen krypa ner under täcket. Har tänkt åka till jobbet lite tidigare i morgon. Om jag orkar ska jag försöka börja redan klockan fem. Hmmm. Okrisligt tidigt, men jag har en hel del jag måste fixa i morgon efter jobbet. Lika bra att säga God Natt!

Nu drar vi igång!


Susanne, Eva och jag har spånat lite när vi har varit ute och gått våra lunchpromenader. Vi tycker att det är lite svag "Vi-känsla" på jobbet. Framför allt så finns det två stora grupper, kontoret och produktionen. Men även ute på golvet är varje avdelning lite grupperade var för sig. Det vill vi ändra på nu. Vi har tänkt att en sk "trivsel-grupp" eller "festkommité" ska kunna ändra på det. Några som tar tag och hittar på saker som vi kan göra utanför jobbet. Lite blandade saker. Både med och utan respektive. Inte alltid att det behöver finnas några starka, flytande förfriskningar heller.
Vi har faktiskt varit så dominanta och bestämmande att vi själva har valt ut några som vi har frågat om de vill vara med och hitta på saker. Fyra killar från produktionen blev tillfrågade och alla fyra hakade på! Ett par med erfarenhet från tidigare arbeten, några riktiga idésprutor och någon som kan bromsa upp när idéerna blir allt för galna.
Så nu ska vi fixa lite Go Cart, After Work, Grillfester, "Fångarna på fortet", Ålands resa, you name it!
Kom gärna med fler idéer!

Princes planering v7


Precis som för Rocky kommer jag inte att göra någon detaljerad planering dag-för-dag när det gäller Sessan den här veckan. Jag kommer att lägga mest fokus på hennes kondition och mest rida ut i naturen med henne. Tanken är att hon ska ridas ungefär varannan dag den här veckan. Men om tiden räcker till blir det givetvis mer.

Den här veckan kommer jag att jobba vidare med de grundläggande hjälperna på Rocky.
Början av veckan ser lite tajt ut med tiden. Jag måste åka till stan efter jobbet på tisdag och hämta spån och foder på Granngården. Men mot slutet av veckan däremot ser det lite bättre ut. Jag kommer inte att göra upp någon planering dag-för-dag eftersom jag är osäker på hur jag ska få ihop dagarna. Men mitt fokus kommer att ligga på att träna de vändande hjälperna. Till det kommer jag att använda mig av min ABC-övning. En grundläggande övning som jag ofta går tillbaka till när jag tränar mina hästar. Just nu behöver Rocky framför allt tränas på att vända på ett korrekt sätt. Förhållning och drivande lyssnar han över förväntan på, även om det är något som jag givetvis måste putsa mer på. Jag kommer även jobba lite mer med traven fast inte ställa några större krav än att han ska gå fram för skänkeln.

Utvärdering v6


Den här veckan får Princes och Rocky en gemensam utvärdering eftersom det inte blev riktigt som jag hade planerat.
Princes blev inte riden mer än någon gång och vi står kvar och stampar på samma ställe.
Inte heller Rocky blev tränad så som jag tänkt. Men han gör otroliga framsteg ändå. Han lyssnar betydligt bättre än vad jag hade räknat med på mina hjälper. Och inte hade jag kunnat drömma om att vi redan nu skulle börjat trava. Det kommer att bli riktigt roligt att jobba med honom i framtiden.

God morgon världen!


Redan en ny vecka!? Oj! Vad snabbt tiden går! Jag tycker inte att det är länge sedan det var jul och nyår och nu är vi i mitten av februari. Hmm. Vecka 7... Då har ungarna sportlov från skolan. Skönt för dem. Jag hade tänkt ta semester från jobbet den här veckan, men min kollega på städbolaget fyller 60 år och ska resa till Thailand i två veckor. Allt hängde på mig om jag skulle ha min ledighet eller inte, eftersom hon och jag delar på samma vikarie. Jag hade helt enkelt inte hjärta att ta semester och låta henne mista sin resa. Även att jag missar en massa ledig tid med ungarna. Jag tar en veckas ledighet när hon kommer tillbaka istället. Det kan ju vara bra att jag har låtit min kollega få förtur nästa gång när jag verkligen behöver ledigt och inte kan ändra på mig.
Jag kommer istället att försöka börja jobba lite tidigare, så jag kan sluta någon timme tidigare istället. Fast jag vet ju hur det brukar bli. Jag blir inte klar och får jobba över istället. Men man kan ju alltid hoppas. Eller hur!?

söndag 14 februari 2010

Första dressyrpasset


Idag har jag ridit vårt allra första riktiga dressyr pass med Rocky! Hur underbart som helst!
Vi höll till på en av våra små åkertäppor, på behörigt avstånd från alla nyfikna ston. Och med mycket snö för mig att falla av i om det skulle gå åt skogen. Men underbar som han är så gick det hur bra som helst. Han lyssnade på både förhållande och drivande hjälper jätte fint. Och de vändande hjälperna gick skapligt bra, med tanke på att vi inte tränat dem så mycket.
Mot slutet försökte vi oss på lite trav. Och vilken trav det var! Jag kan bara säga en sak...
WOW!!!! Det kändes som att sväva på moln! För trots att han absolut inte går i form ännu var hans steg mjukt och härligt. Och han lyckades faktiskt gå på ganska rakt spår, trots sin dåliga balans. När han lärt sig att balansera upp sig med ryttare kommer han att gå så fint.

Besvärlig promenad


Efter att jag och ungarna tagit hand om morgonbestyren med djuren tog vi en halvtimmes promenad. Joel såg sin chans att retas lite med sin lilla syster. Gång på gång åkte hon ner i diket och den djupa snön. Emelie skrattade och försökte ge igen på sin bror. Men resultatet blev att hon åter hamnade i diket. Tänka sig vad kul det kan bli med lite (eller mycket) snö.

Nu skäms jag!!!

Jag är ju för hemsk!
Missa att önska Er alla en riktigt bra Alla Hjärtans Dag!
Jag vet inte vad jag tänkte på. Eller inte tänkte alls. Förlåt!
Självklart önskar jag Er alla en bra dag!
Happy Valintine´s Day!!!


glitter-graphics.com

God morgon kära läsare!


Jag måste be om ursäkt för att jag inte skrivit så mycket som jag brukar de senaste dagarna. Men jag har varit så fruktansvärt trött. Kanske inte så konstigt med tanke på att jag gick runt med huvudvärk och migrän i en hel vecka. Det går ju inte påstå att jag har sovit så bra på nätterna. Om jag har lyckats sova vill säga. I går blev det soffläge, när jag inte var ute och skottade undan all snö som åter igen drivit igen gångarna på trädgården och på stallplanen. Och jag har lite kvar som jag måste skotta i dag. Jonas kan inte hjälpa till eftersom han har fått känning av sin sjukdom Multippel Skleros, MS, och får ta det lugnt ett tag. Det känns i min rygg. Inte bra för min skada i ryggen precis. Men det är något som jag får lära mig att leva med. Ryggen kommer alltid vara känslig för överansträngning och fel rörelser. Vad jag kan göra är att träna och stärka upp mina ryggmuskler så mycket som möjligt. Ska nog ta ett träningspass senare idag. Om jag hinner förstås. Det finns mycket på planeringen för idag...

lördag 13 februari 2010

Snö, snö, snö



Nu börjar jag bli trött på den här vintern. Hela tiden mer snö. Jag tycker inte att man gör annat än att skotta och skotta och så skotta lite till.
Idag hjälptes Joel och jag åt att skotta undan all snö som kom i natt. Den enda fördelen som jag kan se är att det är utmärkt att styrketräna hästarna i den djupa snön. Och att det blir ljusare ute förstås.
Hur som helst så längtar jag till maj när våren kommer på riktigt.

fredag 12 februari 2010

Äntligen helg!

Då så! Då var sista sopsäcken slängd för den här veckan. Skönt! Nu är det två lediga dagar innan en ny arbetsvecka. Härligt!

Larmet går!

Plötsligt började det ringa i klockan från utlastningen. Både jag och Roger trodde det var en galen lastbilschaufför, men så var det inte. Det var brandlarmet som löd! Fast det var inte så farligt. Bara lille Oskar som slängde något i ugnen

I skolbänken

Igår kväll var jag och Emelie på Whitala skolans åhörarkväll och hälsade på och tittade på hur Joel har det på högstadiet. Emelie tycker det är spännande att se vad det är för skola hon kommer att gå i om ett och ett halvt år. Lite komiskt var det att Joels kompisar trodde att Emelie är hans storasyster som går i nian. Ha ha! Lilla Emelie går ju bara i femman. Fast vem vet? Det kanske var mig de menade! Eller?

torsdag 11 februari 2010

Kostsamt


Det är dyrt att ta hand om sin häst, enligt lantbrukstidningen ATL. Ja det är väll ingen nyhet att allt man behöver till hästarna kostar onödigt mycket om man vill ha rejäla saker som håller. Men aldrig har jag tänkt på att det skulle kosta att ta hand om hästen rent praktiskt. Men nu har tidningen gjort en uträkning att det kostar oss 30 000 kr om året att mocka och fodra en enda häst. Uträkningen bygger på en lantarbetarlön inklusive arbetsgivaravgifter på ca 36 ooo kr i månaden. Vilket ger en arbetskostnad på 3,75 kronor i minuten. Varje häst kostar oss hästägare 80 kr om dagen bara för att vi ger vår häst mat och mockar deras box. För oss som har sex hästar på gården blir det en kostnad på 180 000 kr om året!
Men tidningen har en lösning! Jippie!
Mekanisera stallet istället! Sätt in automatisk utgödsling och kraftfoder automater som fylls på direkt från silon.
Okej... Ja men visst! Och det kostar inget att bygga om och installera detta? Eller?
Jag blir så trött på alla dessa otroligt meningslösa uträkningar!!!


Lilla Lina Fina


Vårt nyaste tillskott i hästskaran är Emelies lilla Lina Alfhem. Ett litet varmblodssto på knappt 150 cm. Emelie köpte henne för egna ihop sparade pengar och har själv omskolat henne till ridhäst. På mindre än sex månader tränade och utbildade hon Lina så de kunde starta i en klubbhoppning med Clear Round bedömning. Resultatet blev tre felfria rundor. De gjorde om bedriften en månad senare.
Emelie och lilla Lina rider lektion och tränar både dressyr och hoppning för Cajsa Lindqwist, dotter till min mentor när det gäller hästar. Fast just nu ligger fokus enbart på konditions träning eftersom Lina är dräktig med vår Arabian Part Breed hingst Rocky Star. Någon gång efter midsommar beräknas hon föla och så fort det går att lämna fölet ensamt ngon timmer kommer de att börja träna igen. Och kanske startar de i någon lätt tävling till hösten.

God morgon världen!


För första gången på nästan en hel vecka vaknade jag idag utan huvudvärk! Åh! Så underbart!
Inte för att jag känner mig speciellt utvilad precis. Man sover inte bra när man har ont. Hoppas nu bara att värken håller sig borta från mig så jag kan få sova natten som kommer. När jag väl kommer i säng i kväll. Vi ska på åhörarkväll i Joels skola. Inte för att jag tycker att det ska bli kul precis. Men jag är tvungen, annars kommer han inte hem. Skolan slutar kl 21.00 och det går inga bussar hem så sent. Blä! Joel är ledig från skolan i morgon som kompensation för att de går i skola i kväll. Orättvist! Jag blir inte ledig för att jag åker dit. Hmpf!

onsdag 10 februari 2010

Dagens Ros!

Dagens Ros vill jag ge till alla mina arbetskamrater som gjort allt för att muntra upp mig nu när jag varit lite nedstämd i några dagar. Tack vänner!

Lite bilder