onsdag 30 juni 2010

Att jag behöver återuppta min träning för instruktör har jag sedan länge varit på det klara med. Men jag har innan låtit min dotters ridlektioner gå före mina egna, men nu när hon har slutat rida får jag äntligen möjlighet att satsa på min egna ridning igen. Jag hade en tränare på förslag tidigare, men så såldes gården plötsligt, så nu kan vi inte vara där och träna längre. Den nya ägaren och jag har inte dragit jämnt tidigare så att den nya situationen bidrar med ett nytt alternativ är inte att tänka på. Så nu är jag utan tränare igen, innan jag ens har hunnit börja träna. Det finns i och för sig en annan som jag skulle kunna rida för men där kostar det betydligt mycket mer och då har jag inte råd att träna lika ofta som jag önskar. Jag ska kolla runt lite till och se om jag hittar någon annan som jag kan rida för. Är det någon som har förslag? Jag bor vid den blå markeringen, helst vill jag inte åka mer än 2-3 mil för att träna, men upp till 4 mil skulle funka. I början vill jag rida själv men längre fram är träning i grupp ett alternativ.




tisdag 29 juni 2010


När jag var till Apoteket och hämtade medicin åt min mor fick jag se så fräcka självhäftande bandage. Jag kunde bara inte låta bli utan var tvungen att köpa en rulle. Det fanns fler med andra färger och mönster, men jag valde rosa med massor av hjärtan på. För om någon av hästarna blir skadade så behövs inte bara vård utan även kärlek för att det ska läka bra.

måndag 28 juni 2010

SANDRA MUUKKI

Sandra Muukki

hultsfred logo
Jag vill slå ett slag för en otrolig sångerska. Blott 17 år och redan så här duktig!

Innan man har hört henne sjunga och spela tror man inte att hon är något märkvärdigt, men så
när hon börjar ta sina första toner griper hennes röst tag och släpper inte förens sista tonen klingat ut.
Sandra kommer att spela på "Dylan-scenen" på fredagen under Hultsfred-festivalen 7-9 juli. Jag rekommenderar starkt att alla som är där att gå och titta och lyssna på den här tjejen.
Eller varför inte besöka henne på MySpace.com


Yes!!!

Jag klarade hela midsommarhelgen utan att röka!!!
Men visst det var tufft. Flera gånger ville jag verkligen ge upp och ta en cigg. Men jag har gett mig f*n på att nu ska jag bli rökfri. Det ska bli så skönt att säga "Tack, men jag har slutat!" nästa gång någon vänlig själ bjuder på en cigg. På mina raster i dag ska jag planera hästarnas arbete under sommaren. Jag tror jag har Sessans mål klart, nu ska vi bara ta oss dit...


söndag 27 juni 2010

Ridit Sessan

Så kom jag då äntligen iväg med Sessan och Nessa. Jag har ju länge planerat att jag ska börja rida ut med dem men det har alltid blivit något förhinder. Men så äntligen blev det av i dag. Nessa (Baronessa) tyckte inte alls om det i början. Hon sprang hela tiden framför oss och bet i tyglarna. Det var verkligen det dummaste hon hade varit med om i sitt sex veckor långa liv. Sessan var ganska orolig, och det märktes att hon tyckte det var jobbigt att både lyda mig samtidigt som hon givetvis var tvungen att hålla koll på sin bebis.
Jag red en runda på ca 3,5 km med dem. Och jag skrittade mesta dels med Sessan, endast en gång travade vi lite lugnt ett par hundra meter. Nessa däremot sprang omkring och busade och tyckte mot slutet att det var ganska kul och spännande trots allt. Nu får de någon dags vila innan vi rider ut nästa gång.

Glass i stora lass!

Jag och ungarna har varit ner till Mariannelund och handlat lite till min nyopererade mor. När vi ändå parkerade så nära Sibylla kunde vi ju inte låta bli utan köpte var sin mjukglass.
Mmmm! Underbart!

Fina Fjodor!


Nu har jag badat gamle Fjodor. För trots att han är gammal och pensionerad är det skönt att bli ompysslad ordentligt då och då. Att stå i solen och bli badad är något som Fjodor faktiskt tycker är mysigt. Kanske är det inte själva badet utan mer massagen och uppmärksamheten som är det han gillar. När han var färdigbadad och fått balsam med äppeldoft i man och svans passade jag på att verka honom när han ändå stod i solen och torkade, innan vi tog en liten promenad i det härliga sommarvädret. När jag sedan släppte in honom i hagen igen, gissa vad det första är som han gör?... Jo han lägger sig ner och rullar! Ja, ja. Det är ju ny skit i alla fall.



Vaxproppar!


Nu äntligen börjar det hända saker i hagen! Lina har börjat få vaxproppar i spenspetsarna och bäckenbanden har mjuknat upp så pass så det känns svampigt runt svansroten. Lina håller sig lite på avstånd från de andra hästarna men lämnar ändå inte flockens trygghet helt. Hon stampar i marken och slår irriterat med svansen, det är tydligt att hon har förvärkar nu. Jag tror i och för sig inte att det blir något i dag men kanske i natt eller i morgon. Men för säkerhetens skull så kommer jag gå ut i hagen minst varannan timme från och med nu. Dag som natt.


Nu är jag inne på min fjärde dag utan att röka. Fram tills nu har varje dag varit ett steg mot rökfrihet. Nu ökar jag på stegen med lite långsiktigare mål. Varje delmål får nu bli veckovis. Tror ni att jag fortfarande är rökfri på torsdag? Det är som en arbetskamrat sa till mig:
-Det svåra är inte att sluta. Det svåra är att inte börja igen.
Och det har hon verkligen rätt i. Det skulle verkligen vara gott med en kopp kaffe och en cigg efter maten. Men än så har det jag klarat mig. Det var lite svårt att dricka kaffe, eftersom kaffe och cigg hör ihop på något sätt. Men så när vi nu firade midsommar hade vi vår fina kaffeservis och jag märkte att jag inte alls blev lika röksugen av att dricka kaffe ur kopp med fat som av att dricka kaffet ur en mugg. Ganska enkelt att byta från mugg till kopp, för att kunna dricka kaffe.

lördag 26 juni 2010

3 dygn!!!


Nu har jag varit rökfri i tre dygn! Trodde faktiskt inte att jag skulle klara det så bra utan något nikotinhjälpmedel typ plåster eller tuggummi. Och absolut inte över en helg som midsommar. Att jag har klarat de tre första dygnen måste vi ju naturligtvis fira. Och det gjorde vi med Frödinges Bröllops tårta och Delicatos Bröllops mazariner och vanliga kex. Nu får det inte bli att fira varje rökfri dag för då kommer jag ju att rulla fram ganska så snart. Nästa gång vi firar får bli när jag varit rökfri en hel vecka.

glitter-graphics.com
Det är ju bara inte sant! Lagom när värken i min axel går över och jag känner att nu kan jag börja rida ordentligt igen så får jag världens nackspärr! Efter att jag vilat mig lite i förmiddags vaknade jag med en fruktansvärd värk i nacke och ner i ryggen. Jag tänkte att det går säkert över bara jag rör på mig. Men inte då. Det har snarare blivit så smått värre. Nu kan jag knappt röra vrida på huvudet och inte höja min arm över huvudet. Jag tror jag blir tokig! Är det inte det ena så är det det andra. Ibland känns det nästan som att jag inte ska komma igång och träna ordentligt. Utan få nöja mig med promenadridning.


Don´t smoke gym

Stundtals kommer rökbegäret över mig. Jag skulle då helst av allt vilja ta mig en kopp kaffe och gå ut och ta ett bloss. Vad gott det skulle vara! Men jag kämpar emot. Egentligen skulle jag leta upp ett gym med en så här genialisk och mental boxnings säck att slå på. Men jag tror det får räcka med att sätta mig vid datorn och surfa ut på internet. Om jag inte går och lägger mig på soffan en liten stund. För istället för att bli rastlös blir jag så otroligt trött av att inte röka. Man vet aldrig hur abstinensen visar sig, bara att den kommer och att det gäller att stå emot. Nu har jag ju bara eftermiddagen och kvällen kvar, sen har jag klarat mig i tre dygn.



Nu har min älskade svärmor och barnens härliga kusin varit här och fikat lite. Det blev precis lika trevligt som vanligt, med massor av skratt. -sandra hade med sig mängder av fina klänningar till Emelie, så nu är det nog bäst att min lilla dotter hittar på tillfällen som hon kan ha dem på.
En sak som vi ska göra är i alla fall att fota henne i dessa klänningar som hon kan lägga i sin mapp med modellbilder. Vem vet kanske vi låter en fotograf fota henne i dessa också?...

Trevlig fortsättning!

Givetvis vill jag önska alla mina läsare en trevlig fortsättning på midsommaren!

Tredje dagen!

Wow! Då är jag inne på den tredje dagen utan att röka! Det har faktisk varit lättare än vad jag trodde. Ändå har det naturligtvis varit tufft. Speciellt igår då Jonas och jag hamnade i ett ganska kraftigt gräl. Han menar på att det beror på att jag slutat röka men jag hade blivit förbannad även som rökare. Vad vi grälade om vill jag inte berätta, det är något som får stanna i familjen. Det hade varit hur enkelt som helst att ta en cigg när jag var så förbannad men jag stod emot. Jag vägrar nämligen att börja röka igen. För jag har baske mig slutat nu!
Nu är jag då som sagt inne på den tredje dagen utan cigg. Det ska enligt många vara en av de värre dagarna, då abstinensen sätter in mer än andra dagar. Man brukar ju säga att det är lättast att få ett återfall tredje dagen, tredje veckan, tredje månaden och tredje året....

Nu då?


Nu på morgonen trodde jag med all säkerhet att Lina hade fölat. När jag kom ut i hagen gick gamle Fjodor helt ensam vid längst upp och betade. Jag såg inte till någon av de andra hästarna. Fjodor gnäggade efter dem. Först var det ingen som svarade och vi började gå nedåt. Fjodor gnäggade igen och nu fick han svar. De andra hästarna var allra längst ner mot skogen. Jag gick med ganska snabba kliv och snart galopperade gamle Fjodor om mig på stigen. När Fjodor kom fram till de andra hördes det välkomst gnägg från alla hästar och jag blev ännu mer övertygad om att nu har "lillfölet" kommit. Men när jag kom fram till dem gick Lina helt lugnt och betade i morgonsolen och magen lika stor som innan. Men visst är det nära nu. Lina lyfter hela tiden på svansen och stampar med bakhovarna i marken, så det börjar nog dra i hop sig nu.

fredag 25 juni 2010


Än har det inte blivit något mer föl, men jag måste visa hur kärleksfulla Princes och Baronessa var mot varandra tidigare. Det är något speciellt med kärlek mellan mor och dotter....

GLAD MIDSOMMAR!!!

Jag önskar alla mina läsare och vänner en riktigt glad och trevlig midsommar! Drick inte för mycket alkohol utan att ni vet vad ni gör och kommer ihåg alla festligheter nästa vecka. Själv väljer jag att fira en alkoholfri midsommar i år, eftersom jag slutade röka igår. Och jag vill inte riskera att börja igen.

En sak till; Don´t drink and drive!!!



Ett dygn!!!

Tjo ho!!!
Jag klarade det! Första dygnet utan cigg!
Fast visst var det jobbigt. Det kan jag inte säga något annat om. Röksuget kom i vågor. I bland kände jag inte något, men så plötsligt grep begäret tag i mig. Då hjälpte det ganska bra att ta ett par djupa andetag och sen göra något helt annat än det jag höll på med just då.
Mitt på dagen fick jag min första abstinens. Jag blev så fruktansvärt trött och sömnig. Precis tvärt om mot vad jag trodde. Jag hade räknat med att jag skulle bli rastlös och inte kunna vara still. Så blir det kanske nästa gång.
Jag får vara lite försiktig med att dricka kaffe ett tag nu. För just kaffe och cigg hör ju ihop. Men att inte dricka något kaffe är inte att tänka på! Då kommer jag få ont i huvudet av för lite koffein. Och det räcker med att kämpa mot ett begär åt gången.
Jag skickar ett stort TACK!!! till mina arbetskamrater som stöttade mig genom hela dagen på jobbet första dagen utan cigg. Nu ska jag klara en dag till.



torsdag 24 juni 2010


Nej något föl har det inte blivit ännu. När jag var ute i hagen gick Lina längst ner och betade gräs helt lugnt. Jag satte mig ner på en sten och njöt av morgonsolen. Plötsligt kom våra kossor och ställde sig på andra sidan staketet. Jag var bara tvungen att ta en bild på dem! Visst är de fina!


SLUTA RÖKA DAG!!!

Då är den här då!
Dagen då jag ska fimpa för gott!
Jag har länge känt att jag måste sluta röka framför allt på grund av min hälsa.
Jag har enligt min sluta-röka-plan satt upp flera olika delmål med olika belöningar.
Mitt första mål är att klara av att inte röka på första dagen, och min belöning blir att:
GLASSFROSSA!!!
I frysen ligger en hel 2 liters glassbytta och väntar på att jag äta upp den i kväll.
Men bara om jag inte röker under dagen! Annars får den ligga kvar. Och det går ju inte! Jag som älskar glass, och knappt ätit det ännu den här sommaren.
Som jag skrev igår tar jag med mig mitt manikyr kit till jobbet för att ha något att pilla med under mina raster. Kanske blir det lite färg på klorna också? Det visar sig...
Håll nu tummarna för att jag klarar av min första rökfria dag!



onsdag 23 juni 2010

SISTA DAGEN!!!


glitter-graphics.com

Idag är sista dagen som jag röker! Imorgon fimpar jag för gott! Jag har försökt sluta röka flera gånger under hela våren men inte lyckats. Den här gången har jag större motivering att bli rökfri och en sluta-röka-plan som jag fått av företagshälsovårdens sköterska, så nu ska det gå. Jag har till och med en plan över vad jag ska göra när jag behöver fingra med något under mina raster i morgon. Jag ska nämligen ta med mig mitt manikyr kit! Att fixa och få fina naglar brukar jag inte hinna med när jag ska sköta om hästarna efter jobbet, men jag älskar att ha långa fina naglar. Så jag ser faktiskt fram mot att inte röka på mina raster i morgon! Det säger väll i alla fall något om vilken vilja jag har den här gången? Eller hur?

tisdag 22 juni 2010

TILL SALU!!! - Maya

Minstingen bland våra huskattungar är lilla tjejen Maya.
Maya är en näpen och söt tjej som är väldigt nyfiken och intresserad av sig. Hon är nästan alltid på upptäcktsfärd för att undersöka vad livet har att erbjuda.
Maya är svartsilver-tigré utan något vitt.
Hennes momors far är den berömde avels- och utställningshanen
Europa Champion S* Gomorrans Teodor MD
som vunnit många certifikat och hederspriser på utställningarna.
Maya är redo att flytta till ny ägare vecka 28 om det är någon som vill hämta hem henne under sin semester.
Hon är vid leverans avmaskad mot alla parasiter.
PRIS: 500 kr
Är du intresserad av att köpa denna underbara tjej kontakta mig då via mail:
martina.karlsson2@gmail.com
eller lämna en kommentar till detta inlägg.

TILL SALU!!! - Melker

Vår renrasiga huskattunge MELKER är till salu!
Han är svartsilvertabby utan något vitt.
Det finns en möjlighet att Melker blir semilånghårig.
Melker är en busig liten kille som nästan alltid har något intressant och kul på gång. Han är alltid med där det händer något och är en riktig "spelevink".
Melkers mormors far är den berömde avelshanen
"Europa Champion S* Gomorrans Teodor MD"
som vunnit många certifikat och hederspriser på utställningar.
MELKER är redo att flytta till ny ägare vecka 28, om någon vill hämta honom på sin semester. Han har redan börjat äta torrfoder och är givetvis rumsren.
Han är avmaskad mot samtliga parasiter vid leverans.
PRIS: 500 kr
Är du intresserad kontakta mig via mail: martina.karlsson2@gmail.com eller lämna en kommentar till inlägget.

SÅLD!!!

Balloo blev den förste av våra renrasiga huskatter som blev såld. Det är en av mina arbetskamrater som flyttat till egen lägenhet och nu vill ha en katt. Grabben som Balloo ska flytta till har hela sitt liv önskat sig en katt, men eftersom båda föräldrarna är pälsallergiker har det inte gått. Men nu äntligen kan drömmen gå i uppfyllelse.
Balloo kommer att flytta till sin nya ägare direkt efter vår semester eftersom min arbetskamrat ska åka hem till sina föräldrar i Värmland över ledigheten.





måndag 21 juni 2010

Nytt försök!


glitter-graphics.com

Nu har jag bestämt mig för att göra ett nytt försök att sluta röka. Den här gången ska jag lyckas! Basta!
Jag har fått flera olika tips och ett sluta-röka-program som jag ska pröva. Steg ett bygger på att jag ska sätta upp ett rök-stopp-datum, för att ge mig tid att förbereda mig mentalt på att bli rökfri. Mitt val av stoppdatum föll på den 24:e juni. Det är då exakt ett halv år kvar till julafton. Sen att det är dagen innan midsommarafton är kanske inte så smart men det ska bara gå... Hoppas jag.

Inget smått


Nej inte något föl ännu. Men det börjar närma sig på allvar nu. Lina har börjat dra sig undan flocken mer och mer nu. Oftast går hon inne bland buskarna för sig själv och vill helst vara ifred. Hon som vanligtvis vill bli klappad går hellre undan. Juvret är riktigt spänt och bäckenbanden har släppt så när som kommer vårt andra föl för i år. Så spännande det ska bli att få lära känna den. Och så kul det blir för lilla Baronessa att få någon att leka med.

Clinic med Kyra

Jag har tidigare skrivit om att jag har problem med min sits när jag rider. Jag satt och "googlade" lite och hittade en gammal artikel på Hippson om en clinic med Kyra Kyrklund. I artikeln går hon in på hur viktigt det är med balansen när man rider. Att det är A och O att man hittar både sin och hästens balanspunkt. Lika så beskrivs det hur viktigt det är med magstöd för att bli stadig i sadeln. Det här var en artikel som jag verkligen rekommenderar andra att läsa.

Stor och klumpig


Precis som när vi väntade på att Sessan skulle föla så tar det tid för lilla Lina att få sitt föl. Men det verkar vara nära nu. Hon är mer och mer för sig själv i hagen och juvret är så stort och spänt nu. För att inte tala om hur stor hennes mage är! Jämfört med Sessan så är Lina verkligen stor som ett hus. När de andra hästarna lätt och ledigt springer och busar i hagen kommer Lina i klumpig trav efter. Det är nu dags att börja gå ut i hagen varannan timme på nätterna och kolla till henne. Vad jag väntar på nu är att hon ska få vaxproppar i spenspetsarna, och fölet förstås!



söndag 20 juni 2010

Störst av allt är kärleken!

The newly wed couple, Crown Princess Victoria of Sweden and Prince Daniel Westling, Duke of Vastergotland ride in a royal carriage during the cortege through the city of Stockholm, Sweden, 19 June 2010, after their wedding ceremony at Stockholms Storkyrkan cathedral. The bridal couple shares the June 19 wedding date with Princess Victorias parents, King Carl XVI Gustaf and Queen Silvia, who married on 19 June 1976 in the same cathedral.  EPA/CARSTEN REHDERepa The newly wed couple, Crown Princess Victoria of Sweden and Prince Daniel Westling, Duke of Vastergotland ride in a royal carriage during the cortege through the city of Stockholm, Sweden, 19 June 2010, after their wedding ceremony at Stockholms Storkyrkan cathedral. The bridal couple shares the June 19 wedding date with Princess Victorias parents, King Carl XVI Gustaf and Queen Silvia, who married on 19 June 1976 in the same cathedral.  EPA/CARSTEN REHDER
Så fick de då varandra till slut. Vilket underbart bröllop! Så vacker och lik sin mor Drottning Silvia hon var vår älskade Kronprinsessa. Och så stilig han var Daniel Westlin, nu mer Prins Daniel.
Jag satt som klistrad framför TV:n i stort sett hela dagen och kvällen och följde denna folkfest. Flera gånger blev jag så rörd att tårarna kom. Vad kan vara mer lyckligt än att äntligen få bli man och hustru. Speciellt för det här brudparet som fått vänta så länge.
Vilket fint tal Kronprinsessan höll på Lejonbacken, och Kungens tal under middagen när han ger Drottning Silvia en enkel ros innan han vänder sig till sin dotter. Starkt gjort av Prins Daniel´s far Olle när han höll sitt tal till brudparet. Det kan inte varit lätt inför alla kungligheter. Men det vackraste talet var ju ändå det Prins Daniel höll till sin maka, där han inför alla kungligheter och hela världen talar om hur mycket han älskar Kronprinsessan. Starkt och vackert gjort!

lördag 19 juni 2010

B som i bröllop

Ja, då ska de då äntligen få varandra idag vår, underbara kronprinsessa och hennes älskade Daniel. Jag minns min egna bröllopsdag och kan mycket väl tänka mig hur nervösa och förväntansfulla de är. Vilken aktivitet det måste vara för dem just nu. För att inte tala om hur hektiskt alla runt omkring har det. Här kommer TV:n stå på hela dagen och jag ska titta så mycket jag bara kan. Och garanterat under själva bröllopet och kortegen. Det är troligen enda gången som jag kommer få uppleva en tronarvinges bröllop och det vill jag då inte missa. Hoppas nu att vädret blir fint så de nygifta kan åka i en öppen vagn genom vår huvudstad.

fredag 18 juni 2010

Aktiv vila

Ja eftersom det inte blev någon After Work för min del tog jag och sadlade Rocky och red ut i skogen. Planen var ju egentligen att han skulle få vila idag så jag skrittade honom mest. bara några enstaka gånger travade vi, men han bjöd inte alls framåt så som han brukar. Troligen hade han lite träningsvärk efter att vi klättrade igår. Att det blev en lugn ridtur med minimalt arbete har inte så stor betydelse, det var en helt underbar kväll att rida i. Både jag och Rocky njöt av att bara vara tillsammans och se naturen. Sååå myyysigt!!!



Bara jag lyckas...


glitter-graphics.com
Jag skulle gått på After Work med mina arbetskamrater. Jag kom hem från jobbet halv fem och skulle bara vila mig 10 minuter på soffan. Gissa när jag vaknade. Klockan 19! Och vi som skulle träffas vid ryttarstatyn klockan 18 för att gå och äta en bit mat innan det blev dags att anfalla baren. Knappast lönt att slänga sig i duschen och sen i bilen och åka in till stan. Klockan skulle ju blivit minst halv nio innan jag vore där. Ha ha ha! Ja, det är ju bara jag som lyckas med något sånt. Det blir en lugn fredagskväll och en tur på hästryggen istället.



torsdag 17 juni 2010


Idag när jag red Rocky gick det mycket bättre än tidigare. Jag plockade bort padden som jag har under sadeln och då blev min sits betydligt bättre. Skänkeln åker inte tillbaka på samma sätt längre så nu kan jag inverka på ett mer korrekt sätt. Det var uteritt som stod på programmet idag och jag fortsatte att jobba med övningen som hjälper hästen att hitta stödet i handen. Jag testade även lite sidförflyttning från vägkant till vägkant. Det blev ju inte perfekt men han lyssnade och gick undan för skänklarna. Vi bröt även av från vägen och red rakt in i skogen några gånger och klättrade i några backar. Tänk om han kunde söka sig framåt-nedåt på samma sätt när jag rider honom på vägen...
Så fick Rocky även se sin dotter Baronessa idag. För naturligtvis var stona uppe och drack vatten lagom när vi kom hem igen. Oj! Så stor han blev när han stilade för tjejerna. Skönt att Jonas kom ut och hjälpte mig. Jag har ju fortfarande ont i min axel och jag vill inte riskera att Rocky trillar in hos stona just nu när lilla Lina snart ska föla. Det får han vänta med några veckor till.


Nu är de färdiga!


Nu är jag färdig med yllesockorna som jag stickat till Jonas. Fast det blev inte till honom... De vart alldeles för små! Trots att jag följde beskrivningen till punkt och pricka. Så typiskt mig! Jag ska ta och se om pappa kan ha dem, annars får jag lägga undan dem till vintren och ha dem själv i ridstövlarna. Fast jag hade ju tänkt mig att jag skulle göra lite längre skaft på dem jag ska ha när jag ska rida. Eller så kanske jag lägger undan dem tills det finns någon som behöver dem. Jag får se hur jag gör. Jag blev nöjd med dem i alla fall. Nu ska jag äntligen börja med strumporna till min arbetskompis från kontoren. Hon vill ha med massor av glada färger, det ska bli kul!


Jag blir så frustrerad!


glitter-graphics.com

Den senaste tiden har det varit en del tjafs med min arbetsledare. Hon har fått för sig att jag ska bara städa bl a verkstadskontoren ordentligt en gång i veckan och titta till dem en gång till, istället för att städa och göra en bedömning av vad som behövs göras varje dag. Det ska då enligt henne bli renare och gå mycket lättare. ????? Jag fattar inte någonting om jag ska vara ärlig. Min arbetsplats blir bara skitigare och skitigare för var dag som går. Kunden som tidigare varit hur nöjd som helst börjar bli mer och mer irriterad över att det inte är ordentligt städat. Jag känner av min ryggskada varje dag när jag slutar eftersom jag får ta i och gno så mycket mer. Nu har jag även fått ont i både handled och axel eftersom jag får skrubba så mycket. Jag tror till och med att jag har fått en inflamation i axeln. Har det blivit renare och lättare att göra mitt jobb? Absolut inte!!! Men det är väl inte det värsta för min del. Hennes påhitt har nämligen även inkräktat på min fritid. Eftersom jag får ont i min rygg så har jag inte kunnat rida varje dag som jag tänkt och nu när min handled och axel också fått ta stryk så kan jag inte rida över huvud taget. Nu när det äntligen är sol och vackert väder!!!!!! Snacka om att man blir frustrerad.

onsdag 16 juni 2010



Idag fyller lilla Baronessa 1 månad! Vad fort tiden går egentligen! Och vad hon har växt bara på dessa veckor! Tänk så stor hon kommer vara om ett år...


tisdag 15 juni 2010

Stackars lilla Baronessa...


Lilla Baronessa har fått kala fläckar i pälsen på bringan de senaste dagarna. Vi tror att det är på grund av alla knott och mygg. Vid 18.00 på kvällen kommer de flygandes de små odjuren och sätter sig i bringan på var enda häst och suger blod så det blöder till och med. De stora hästarna behandlar vi enkelt med Switch on men lilla Baronessa törs vi inte göra det eftersom det ju faktiskt är ett bekämpningsmedel och föl har ju ganska ömtåligt skinn. Jag rådfrågade en arbetskamrat som föder upp Fjordhästar om de "Switchade" sina föl, men det avrådde han från. Vad jag får göra nu är att smörja lilla stumpan med klassisk tjärsalva morgon och kväll och skulle det inte bli bättre, eller rent av sämre så blir det att ringa till veterinären. Inte någon kostnad man jublar över så här i sommartider precis...


Mängder av garn


Nu har jag varit och inhandlat mängder av garnnystan i ylle, som jag ska sticka riktigt varma och goá raggsockor av. Någonstans i högen finns de nystan som jag ska använda till min arbetskompis. Jag hittade 4-5 färger som är "hon". Även min älskade pappa har önskat sig "rediga strumpor till älgjakten, med lagom långa skaft" som han själv kallade det. Men först måste jag bli klar med strumporna som jag håller på med till Jonas.

Noepp!


Precis som när Princes skulle föla har jag börja smyga mig ut i hagen sent på kvällen och tidigt på morgonen för att kolla om Lina har fått sitt föl. Och precis som Princes går hon där varje gång helt oberörd utan något föl vid sin sida. Hon är riktigt stor om sin mage nu och juvret är så hårt och spänt fast utan vaxproppar. Nu bara måste "lill-bebisen" komma, lilla Baronessa vill ha någon att leka med nu.

måndag 14 juni 2010


Idag fick jag en broschyr om att sluta röka och några tuggummiprov av en arbetskamrat som varit på ett hälsomöte. Jag har ju försökt att sluta röka nu till och från under hela våren och nu tycker han tydligen att det är dags att jag gör något åt mina misslyckade försök. Väldigt omtänksamt av honom. Jag ska sätta mig och läsa igenom broschyren så fort jag kan. För sluta röka det vill jag verkligen, men behovet är just nu starkare än viljan.

Duvan Terje

Vi har fått fint besök på gården av en duva. Den är inte rädd av sig utan verkar vara ganska tam. Eftersom alla tama djur på vår gård ska ha ett eget namn har vi även gett duvan ett namn. Han får heta Terje så länge som han är här hos oss. Vi kan inte något nämnvärt om fåglar men vi antar att det är en hane eftersom den har så fina färger på sin nacke. Terje är ringmärkt med tre olika färger, och eftersom han är tam så tror vi att det är en brevduva som har kommit ur kurs lite och behöver vila lite innan han flyger vidare hem till sitt.




söndag 13 juni 2010

Det närmar sig nu...


Då är det dags igen att börja vakta och fölvaka. Nu börjar det dra ihop sig för lilla Lina att få sitt första föl. Hon går där i hagen och man ser riktigt hur tungt och jobbigt det är. Lina är mycket större om sin mage än vad Sessan var. Det är jobbigt att ta sig upp för den lilla backe där vattenkaret står, och hon gör gärna en paus halvägs. Fast visst när hela flocken börjar busa så hänger hon allt på och springer med. Hon har fyllt ut sitt juver men än syns inga vaxproppar så jag tror nog att det dröjer några dagar till innan bebis kommer. Men man vet aldrig så det är nog lika bra att gå ut i hagen även på nätterna nu. Undra om det är en liten hingst eller ett litet sto som kommer?....

lördag 12 juni 2010

Skolavslutning 2010


I fredags kväll var det skolavslutning för Kvillsfors skola i Skirö kyrka. Barnen sjöng härliga sommarvisor, precis som sig bör, präst och rektor höll tal. En elev i 6:an sjöng Anna Bergendals "This is my life" (faktiskt bättre än originalet) och en av killarna från 6:an spelade "Gabriellas sång" på trumpet så bra så man fick rysningar över hela kroppen!
Naturligtvis sjöng vi alla klassikerna "Den blomstertid nu kommer" och "I denna ljuva sommartid".




fredag 11 juni 2010

GRATTIS BEBBAR!!!

I dag fyller våra tre små bebisar en månad! Grattis Balloo, Maja och Melker!



Ny hästtävling i Sverige!

Stockholm Eguestrian Games heter ridsportens nya storsatsning som startar redan 5:e augusti och håller på i fyra dagar. Tanken är att det ska bli en återkommande internationell häst vecka, som placerar vår huvudstad på kartan över stora arrangemang. Här kommer den svenska hoppeliten att göra upp om SM-titeln, men även dressyr och fälttävlan kommer det tävlas i. Naturligtvis kommer den även finnas restauranger och möjlighet till shopping, en riktig folk- och familjefest med andra ord.

torsdag 10 juni 2010

Duktiga jag!!!


I dag har jag trotsat regnet och putsat några av våra fönster. Varje gång solen har lyst in har jag retat mig på hur skitiga de varit. När jag ändå var i gång passade jag även på att byta gardiner och fixa till mina växter. Det blev så fint så. Nu är det bara resten av fönstren på andra sidan kvar. Och så uppe i ungarnas rum med...
(Kolla in katten EMO på insidan av fönstret, han undrade verkligen vad jag höll på med)

Ny säkerhetsväst!



Nu har det kommit en helt ny variant av säkerhetsväst som jag tycker verkar väldigt intressant. västen bärs utanpå den vanliga skyddsvästen och är fäst via en rem i sadeln och löses ut när ryttaren faller till marken.
Det här tror jag kan vara en vettig utveckling när det gäller säkerheten till häst. Om denna luft väst bärs tillsammans med en vanlig säkerhetsväst borde det väll gå att göra de traditionella västarna lite mindre klumpiga och bekväma att bära, så även äldre ryttare väljer att skydda sig? Själv sitter jag, efter ridolyckan, inte upp på hästryggen utan min väst, något jag skulle tänkt på innan jag fick min ryggskada...

Min första beställning!!!


Oj oj oj! Nu har det kommit fram på jobbet att jag har lärt mig att sticka riktiga sockor och en av tjejerna på kontoret frågade om jag ville sticka henne ett par till hösten. Jag får välja färger själv, bara det är glada färger som passar henne.
WOW! Vad häftigt! Jag som inte trodde att folk vill ha hederliga handstickade sockor nu för tiden. Att det är jag och min familj som är gammalmodiga och tycker att de värmer bättre än yllesockor som man köper i butik. Det ska bli riktigt roligt att sticka åt henne, måste bara bli klar med det paret som jag håller på med till Jonas.