tisdag 31 augusti 2010

Fotboll = hästhandel

Fotboll är en av de fulaste sporterna i mina ögon sett. Eller sport? Jag vet inte vad man kan kalla det. Jag tycker nog snarare att det liknar vid en modern slavhandel.
Ta bara den senaste nyheten som ett exempel.
Milan köper Zlatan för 400 mille! Vad då köper??? Är inte Zlatan en egen individ som själv ska kunna välja vilken klubb han ska spela i? Och som att det inte räcker med en prislapp på hans bollsparkande. Nej då han måste genomgå en läkarundersökning först innan kontraktet skrivs under! Det är ju precis så man gör när man köper en häst. Först tittar man på hästen, kollar stamtavla och tidigare resultat och kanske provrider den. Innan köpet fullbordas så ska djuret först veterinärbesiktas och då helst vara utan anmärkning.
Att Zlatan klarade "veterinärbesiktiningen" förstår man ju. Att han har fått bra resultat och kan spela fotboll vet de flesta. I intervjuer verkar han vara en trevlig prick. Men vad har han för stamtavla? Fin måste den vara med en sån hög prislapp i alla fall. När hans fotbolls karriär är över har han, precis som hästar, ett bra avelsvärde då?

måndag 30 augusti 2010

Jag har mer och mer börjat inse att jag måste ta tag i min fitnessträning på allvar igen. Och jag är verkligen sugen på det egentligen men det svåra är att komma igång. Jag vet ju att jag efter en vecka har jag blivit nästan beroende av träningen och kör plikttroget ett träningspass varje dag. Jag fick en Swissball av min mamma i födelsedagspresent i maj som hela sommaren mest stått och samlat damm. Det är nog dags att damma av den och börja träna igen. Jag har i alla fall kommit så långt att jag har börjat titta på lite nya övningar att göra. Jag hittade ett par bra instruktionsvideos på youtube som jag nog ska testa för att träna mitt största problemområde: magen. Hoppas nu bara inte att det frestar min ryggskada för mycket.





Vems är ansvaret egentligen?


Regelbundet kommer det rapporter i massmedia om djur som missköts och vanvårdas av sina ägare. Och allmänheten skriker sig hesa för att myndigheterna inte gör något. Och visst håller jag med om att det är hemskt men om vi nu tänker till lite logiskt. Är det verkligen myndigheternas ansvar att djuren har det bra? Är det inte djurägaren som bär det ansvaret egentligen? Jo visst är det så. Och det står till och med reglerat i lag hur djur ska skötas så djurägaren kan faktiskt inte påstå något annat.
För att förklara bättre hur jag menar kan vi ta biltrafiken som ett parallellt exempel:
Alla som kör bil vet att det är hastighetsbegränsningar på våra vägar. Vems ansvar är det att se till att hastigheterna följs? Trafikpolisen eller den som kör bilen? Ja just det, bilföraren så klart! Det är samma sak när det gäller djurskötslen. Den ansvarige är djurägaren, inte myndigheterna. Visst djurskyddsmyndigheter måste finnas för att göra stickkontroller att djur blir korrekt omhändertagna, precis som polisen måste finnas ute på vägarna och göra hastighetskontroller. Men ansvaret ligger fortfarande hos bilföraren/djurägaren. Det är dem som vi ska skrika på att de måste bättra sig.

söndag 29 augusti 2010

Mina naglar


Allt som ofta får jag frågande kommentarer om mina naglar. Uteslutande tas det förgivet att jag har lösnaglar men NEJ DET ÄR MINA RIKTIGA!!! Jag har bara haft lösnaglar en enda gång i mitt liv och det var då endast på två naglar. Det var när Jonas och jag skulle gifta oss som jag bara några dagar innan bröllopet lyckades knäcka två naglar när jag jobbade. Och eftersom det var en av de viktigaste dagarna i mitt liv och allt skulle vara perfekt så ville jag inte ha korta naglar på två fingrar och långa på resten så då köpte jag faktiskt lösnaglar och satt dit. Annars bryr jag mig inte så mycket om jag knäcker en nagel, den växer ju ändå snart ut igen. Det går att se på bilden att nageln på pekfingret är kortare än de andra och det är den som jag senast bröt av.
Jag gör heller inget speciellt för att få långa fina naglar mer än att jag har alltid lackade naglar. Först ett bra grundlack som både skyddar och stärker nageln, sen två lager med vanligt nagellack, och överst ett klarlack som skyddar allt. När så lacket börjar bli lite slitet ute i topparna lägger jag på ett nytt lager med färg och ett lager klarlack över igen, utan att ta bort det gamla. Nagellacks remover gör nämligen naglarna sköra om man använder det förmycket.
Jag petar aldrig bort smuts under naglarna med en nagelpetare utan jag rengör naglarna under rinnande vatten med en nagelborste. Efter att jag varit i mycket vatten (tex diskat) blir naglarna mjuka och då är jag väldigt försiktig. Jag tar aldrig upp något med naglarna utan jag plockar som om naglarna vore nymålade och inte riktigt torra än.
Jag klipper aldrig naglarna utan jag filar dem i den längd jag vill ha dem. Att klippa knäcker lätt nageln och så till slut bryts den av.
Mer än så gör jag inte för att få långa naglar.
Oj oj oj vad jobbigt detta var! Emelie och jag har tränat en stund i vårt hemma gym. Vi sporrade varandra till max och himmel så jobbigt det var!
Jag har inte tränat ordentligt sen i vintras när vi hade "Motiomera-tävling" på jobbet. Och innan dess var det innan ridolyckan som jag tränade på riktigt.
Då för snart två år sedan kunde jag lätt köra ett pass på crosstrainern i en timme. Nu orkade jag inte mer än en kvart. På min "Leg Master" klarade jag utan större ansträngning 120-150 reps men nu klarade jag bara 100 reps med vila vid 50 innan mjölksyran slog till ordentligt.
Det är bara att inse att jag måste verkligen börja träna på allvar igen.

Ett slag för miljön!

Idag har jag och barnen varit riktigt duktiga faktiskt. Vi packade bilen full med reklam, plastflaskor, glas, konservburkar och lite annat smått och gott och begav oss till närmsta miljöstation. Här på landet är det 14 km dit, en baksida som man får ta för att bo i en idyll. När vi satt där i bilen kom vi fram till att egentligen behöver vi inte ha någon soptunna, bara vi källsorterar korrekt. För det mesta ska ju lämnas i miljöstationen, matrester till komposten och det brännbara som vi slänger i soptunnan kan vi ju lika gärna tända med i pannan. Så varför har vi en soptunna? Ja för vår del för att kommunen tvingar oss att ha en. Och eftersom vi är tvungna till det och tvingas betala en avgift varje månad så slänger vi sopor som vi egentligen skulle kunna sortera ännu bättre. Bra för miljön? Ja det kan diskuteras.

Rabatt hos bodystore!

Nu kan alla mina läsare få rabatt hos bodystore! Det enda ni behöver göra är att länka till min sida från er egna blogg, bdb eller facebook och sen skriva ett mail till mig (martina.karlsson2@gmail.com) så skickar jag er rabattkod som ni kan köpa härlig hälsokost för.
Handla för minst 250 kr och få 50 kr i rabatt, handla för minst 500 kr och få 100 kr i rabatt eller handla för minst 1000 kr och du får hela 250 kr i rabatt!
Enkelt, eller hur?

måndag 23 augusti 2010

söndag 22 augusti 2010

Fjodor är fin nu.

Kommer ni ihåg hur gamle Fjodor såg ut när han blivit stungen av jordgetingarna? Titta nu hur fint det har läkt på honom! Jag har behandlat honom med honung och tjärsalva och se så fin han är nu.

lördag 21 augusti 2010

Ny vän

Mina föräldrar har köpt en ny Gråhund. Det är en hane på 1,5 år vid det smickrande namnet Castro. Direkt tänkte jag på Cubas diktator Fidell Castro. Stackars hund! Pappa är inte heller så nöjd med namnet utan med en gång började vi diskutera olika smeknamn, men vi kommer inte på något. Än så länge har vi sagt "Fidde" och det troliga är väll att det är det han kommer kallas. Han är en så härligt lugn kille som redan slagit sig till ro i sin löplina. Han drar inte i kopplet när vi är ute och går, som annars är väldigt vanligt bland jakthundar. Och inte skäller han när man kommer heller. En riktig go nalle är vad han är. Jag vet inte hur länge jag satt på marken och pratade med honom, men jag hade gärna suttit kvar lite till om det inte börjat regna igen. Den personlighet som "Fidde" har önskar jag på nästa hund som vi skaffar oss. Det enda felet på honom är väll rasen. Jakthund passar inte mig och min familj, utan vi vill ha antingen en schäfer eller en bordercollie nästa gång. Men det kommer dröja och tills dess går jag gärna över till mina föräldrar och pratar med "Fidde".

Det kommer nog bli många härliga pratstunder för "Fidde" och mig.
"Fidde" vet redan att det är pappa som han ska jaga med, och fjäskar ordentligt för att få gå ut i skogen så snart som möjligt.

Klart och Till salu!

Nu har jag blivit klar med två par ullstrumpor som jag tänker sälja om någon är intresserad.
Strumporna är givetvis oanvändna. Har bara haft dem på vid fototillfället för att få rättvisa bilder. Lämna en kommentar om du är intresserad av något par, så kontaktar jag dig.
Ljusblå med rött nät på skaften.
Damstorlek ca 39.
100 kr (postens frakt tillkommer)
Havregula med helt halloweenfärgat nät
Damstorlek ca 38
Lite längre skaft
120 kr (postens frakt tillkommer)
hjalpstickan-banner
För vinsten köper jag mer garn och stickar till förmån för Sveriges hemlösa.

Sopa rent framför egen dörr först!

Visst är det hemskt med alla naturkatastrofer som sker runt om i världen. Först var det tsunamin i Thailand, så kom jordbävningen på Haiti och nu översvämningarna i Pakistan. Och så all torka och svält i Afrika som man växt upp med. Jag känner verkligen för dessa drabbade människor, det gör jag faktiskt.
MEN JAG VÄGRAR GE EN ENDA KRONA TILL INSAMLINGAR FÖR ATT HJÄLPA DEM!
Först anser jag att vi ska sopa rent framför vår egna dörr och hjälpa de som faktiskt lever i samma misär fast i präktiga Sverige. Visste ni att det finns närmare 20 000 hemlösa i vårt fina land? Det är de som finns med i statistiken i alla fall. Hur många finns det inte som inte myndigheter vet om?
"-Ja, ja. Jävla alkisar och pundare! De får väll skylla sig själva." är det många som tänker. Och ja tyvärr är de flesta missbrukare av något slag. Men jag tvivlar starkt på att någon av dem tänkte i ungdomen: "-Jag skiter i utbildning, arbete och bostad. Istället super och knarkar jag ner mig och flyttar in i en kartong under en bro." Nej någonstans var det något som gick fel. Och med dagens system hos Försäkringskassa, Arbetsförmedling och Sociala myndigheter kan vem som hamna där. Att då ta till alkohol och droger för att orka med kyla och hunger är nog inte så svårt.
Det värsta är att det faktiskt finns hemlösa barn och ungdomar också.
Alla minns säkert "Fallet om flickan Louise från Vetlanda" för några år sedan. Hon blev övergiven av sin mamma i Göteborg och tvingad att bo i en husvagn och under en presenning tillsammans med sin pappa som missbrukade och utnyttjade henne sexuellt. Stackars flicka! Hur såg hennes framtid ut egentligen? Troligen ett eget missbruk och en bostad i en kartong under en bro. Nu klarade hon sig och med Svenska folkets och massmedias hjälp lyckades hon komma från misären. Jag vet från säker källa att "Louise" har det bra idag med en egen ny familj och hon går i skola. Ett lyckligt slut på den tragiska historien, men...
"Louise" är inte unik. Det finns fler hemlösa barn och ungdomar. Bara i Malmö finns det 400 barn och ungdomar som saknar bostad.
DE BEHÖVER OCKSÅ HJÄLP!!!
hjalpstickan-banner
Jag gör en liten insats för de hemlösa genom att sticka strumpor, mössor, vantar och halsdukar, som jag sedan ska lämna till Hjälpstickan, som i sin tur lämnar det till Stadsmissonen, som delar ut mat och kläder till dem som behöver.
Fråga dig själv: "-VAD KAN JAG GÖRA DÅ?"

Säker kommer du på något. (Annars kan du fråga mig)

hjalpstickan-banner

söndag 15 augusti 2010

Ett fynd!!!

Joel har varit och köpt en moped till av vår gemensamma arbetskamrat. Det är en gammal Suzuki k50 från sent 70-tal. Mopeden behöver en lite lättare renovering innan den går men det är ju sånt Joel tycker ät kul. Utöver själva moppen fick han även med sig nästan en hel moped i reservdelar också. Och allt detta för endast 500 spänn! Ett riktigt fyndpris med tanke på att liknande objekt på blocket.se ligger på 1500-2000 kr!
direkt när vi kommit hem med mopeden var Joel givetvis igång och mekade med den och jag tror att den snart är igång. Det låter så i alla fall.

lördag 14 augusti 2010

Vilket oväder det blev!

Igår eftermiddag när Joel och jag åkte hem från jobbet svängde vi förbi en annan jobbarkompis föräldrahem för att titta på ett fiskevatten där Joel ska få fiska lite gös. När vi kom dit började det åska lite lätt. Vår arbetskamrat visade hur det hade gjort om sin loge till en privat pub. Så häftigt! När vi gick där visade arbetskamraten sina gamla mopeder för Joel och till slut hade Joel köpt en av dem som vi ska hämta på söndag. När vi gick där och tittade på gamla mopeder och annat och väntade på att det skulle åska över, hörde vi hur det började pipa och så hittade vi en liten söt kattunge som tydligen blivit övergiven av sin mamma. Vår arbetskamrat tog genast upp den och bar in i huset till sin mamma. Lilla kissungen var så hungrig och i lite dåligt hull, så jag gav dem mitt recept på hemgjord kattungevälling och snart åt den lilla. Vi satte oss i köket en stund och väntade på att åskan skulle dra vidare men ovädret blev bara värre och värre så vi bestämde oss för att titta på fiskevattnet på söndag istället när vi ska dit och hämta mopeden.
På vägen hem var det översvämning på vägarna av allt regn som kom och jag fick ta ordentlig fart med bilen för att komma igenom vattenmassorna.
När vi närmade oss vår egna by regnade det inget och åskan mullrade bara på avstånd, några minuter. För sen var ovädret rakt över oss igen. Vi han precis att koppla ur elaggregatet till stängslen och TV:n men inte boxen innan det kom en så kraftig smäll så det slog ut boxen och strömmen i hela byn. Vi blev strömlösa ända till långt in på natten innan E-ON lagat det.

torsdag 12 augusti 2010

Torka

Nu har jag verkligen fått idé torka. Jag har egentligen massor jag kan komma på att berätta men det står helt still i hjärnkontoret, trots att jag är riktigt sugen på att skriva och berätta. Jag vet bara inte riktigt var jag ska börja. Men det är ju så det är ibland. Det finns där, men vill ändå inte komma ut. Jag får helt enkelt nöja mig med att berätta att det står still idag och hoppas på mer inspiration i morgon.

Fölmönstring.

Idag kommer är det fölmönstring hos Ann och Hans-Olof Ottosson på Qvillö gård utanför Kvillsfors. Det ligger knappt två mil här ifrån så givetvis ska jag åka dit och titta. Det kan vara lite kul att jämföra dessa fina föl med våra egna. Även att våra är korsningar så är det ju alltid roligt om de har en bra exteriör för det. Det ska bli spännande och kameran ska jag ha med.

Stackars gamle Fjoddan

Stackars vår gamle ponny Fjodor! Han har hamnat i onåd hos jordgetingarna och blivit stucken lite här och var på kroppen. Värst är det för honom på mulen och i rumpan. Kanske inte mest stucken just där men det är tydligen att det är där som det kliar mest på honom. Han har kliat sig så mycket att han har fått "skavsår" både fram och bak.
Naturligtvis har jag varit i kontakt med veterinär och rådfrågat hur vi ska göra. Så länge som han inte svullnar och blir allmänt dålig ska vi avvakta. Han är pigg, äter normalt och springer och leker med fölen så någon fara ska det inte vara.

onsdag 11 augusti 2010

Stjärnfall

I går kväll när jag var ute och tog mig en sista kopp kaffe och en cigg innan jag skulle gå och lägga mig. Fick jag se ett stjärnfall. Är det inte så att man får önska sig något när man ser en stjärna falla? Jag gjorde en önska i alla fall. Får se om den slår in någon gång...

tisdag 10 augusti 2010

Längre dygn.

Ja nu märks det att semestern är slut och jag har börjat jobba igen. Jag skulle helt klart behöva ha 48 timmar på mina dygn. Speciellt under de veckor då Joel är ledig från skolan och också jobbar. Då får jag nämligen börja vid klockan sju och sluta klockan fyra, istället för att börja kl 5.00 och gå hem redan klockan två på eftermiddagen. De där två timmarna gör så himla mycket när det gäller vad jag hinner med hemma sen. Jag jobbar ju inte mindre, utan det enda är ett annat schema.
Men men, jag får ju vara glad att han får jobba på sina skollov. Det är inte många ungdomar som är så privilegierade. Och snart är sommarlovet slut och skolan börjar igen. Då kan jag enkelt ändra mina egna rutiner så de passar mig bäst igen.

måndag 9 augusti 2010

Nu är jag färdig med två par glada ullstrumpor som en arbetskamrat har beställt av mig. Jag hade helt fria händer hur de skulle se ut, bara man blir glad av dem i höstrusket. Färgvalet var inte svårt men däremot har jag svårt att bestämma mig för vilka som är "hon". Enklast blir att ta med dem till jobbet så får hon välja vilka hon vill själv.
Garnresterna kommer jag också att sticka strumpor av som jag sedan ska skänka till Hjälpstickan som i sin tur vidarbefodrar dem till Statsmissionen så någon hemlös kan värma sina fötter med.
hjalpstickan-banner

söndag 8 augusti 2010

Slut på semestern

Jaha. Då var sista dagen på årets huvudsemester till ända. I morgon är det åter jobb på bruket som gäller. Jag har inte fått hälften av vad jag planerat gjort. Men däremot har jag gjort annat som jag inte planerade. Precis som det brukar vara.
Det känns både lite vemodigt att ledigheten är slut, samtidigt som det ändå ska bli väldigt skönt att återgå till vardagen med fasta rutiner. Och så att få träffa alla mina underbara arbetskamrater igen.
Egentligen tycker jag nog att det skulle räcka med tre veckor semester på sommaren och ta lite mer ledigt vid jul istället. Nu har jag i och för sig ganska många dagar sparade så i år gör ju inget, men det är nog något jag ska fundera på till nästa år.
Det bästa som hände under semestern var faktiskt att jag återfick kontakten med min barndomsvän.
Nu ska jag innan jag kryper till kojs bara packa ner mina arbetskläder och göra i ordning matlådorna till Joel och mig. Han ska också jobba nästa vecka och om han har tur sista sommarlovsveckan.

Kräftskiva med fiske

Igår och i natt samlades hela vår by till årets första käftskiva med kräftfiske vid ån där alla gårdar har fiskerätt.
Mamma var först på plats och gjorde iordning vårt "basläger"
En del av maten till vårt knytkalas.
Ingen kräftskiva utan kräftor.
(de här var köpta på konsum)
Kusinerna Emelie, Selma och Frida
fr vänster: min bror Tony, Anders, Ronaldo ( från Chile) och hans fru MajLis, Barbro och min mamma Yvonne
Min svägerska Emma och min pappa Stig
Barbro och mamma skötte grillen
Ingen kräftskiva och fiske utan något att fukta strupen med...
Barbro lekte också papparzzi och Frida väntar på grillat.
Magnus, Ronaldo och hans fru Maj-Lis.
Det var en riktigt exotisk upplevelse för Ronaldo att få vara med om att både fiska och äta kräftor. Pappa visade runt honom i skogen och de hittade kantareller som de plockade.
Något liknande finns inte i hans hemland Chile.

Fångsten efter första vitjningen.

Jag var tyvärr tvungen att bryta upp tidigare än de andra eftersom jag lovat att skjutsa Joel och hans vänner till fest på Ekbacken där Playtones spelade. Men rapporterna som jag fått om kvällen och natten tyder på att det blev en riktigt lyckad fångst.

lördag 7 augusti 2010

Älskar dig mest av alla!

Oftast handlar det jag skriver mest om Princes, Lina, Rocky och fölen. Och det är helt enkelt för att det är med dem det händer mest saker. Men den häst som jag älskar mest av alla är mitt gamla tävlingssto Grey Mistel (Grållan). Det är ett halvblod född -92 efter hingsten Asterix. Grållan är trots sin inte allt för höga ålder sedan flera år tillbaka pensionerad. Hon har ett fel i sin rygg som gör att jag inte kan rida och arbeta henne längre. Någon gång ibland sadlar jag henne och skrittar ut en liten kort runda i skogen, men oftast blir det en trivsam promenad på tu man hand. Men mest går hon i hagen tillsammans med den gamle ponnyn Fjodor och har det skönt. Men tro inte att Grållan inte har är helt sysslolös för det. Åh Nej! Hon har fullt upp med att hjälpa till med att ta hand om fölen. Speciellt Baronessa och Grållan har ett särskilt tajt förhållande. Kanske beror det på att Rocky, som är pappa till fölen är Grållans son, och hon tar sin roll som farmor på fullt allvar.
Det är på vintern som Grållan får mest problem med sin rygg när kylan sätter in och hon får ont. Som tur är kan vi lindra hennes värk med ordentligt tjocka och varma täcken. Men varje vinter är lika oviss om hon klarar. Jag är tacksam för varje år hon finns kvar hos oss, och jag fasar för den dagen då jag måste ta beslutet att släppa ut henne på "De evigt gröna ängarna" till hennes mamma Gasella, syster Silver Moon och min första ponny Silverlea Bay Shadoow. Men den dagen kommer och då ska jag släppa henne fri att springa som den unghäst hon är i sitt sinne.
"Jag älskar dig nu och för evigt!"

Planering

Nu är jag i full gång och planerar hur jag ska lägga upp ridningen nästa vecka.
Jag kommer bara hinna med att rida en häst om dagen eftersom jag ska jobba "sent". Joel ska nämligen jobba nästa vecka och då får jag gå hans tider 7-16 istället för som jag normalt gör mellan 5-14.
Hur som helst blir veckans "häst-fördelning" så här:
Måndag: Rocky
Tisdag: Sessan
Onsdag: Rocky
Torsdag: Sessan
Fredag: Rocky
Lördag: Rocky + Sessan
Söndag: Rocky + Sessan

Hur jag kommer jobba var och en lägger jag upp på deras egna bloggar allt eftersom jag blir klar med deras planeringar.

fredag 6 augusti 2010

Precis som förr


Idag har en av mina bästa barndomsvänner och hennes två döttrar varit och hälsat på. Vi umgicks nästan varje helg och skollov när vi var små. Men så någon gång i tonåren kom något emellan, säkert killar och sånt, och vi tappade kontakten.
Jag har många gånger försökt att hitta kontakten med min vän igen men eftersom hon, precis som jag gift sig så har hon bytt efternamn. Men tack vare en gemensam vän på facebook så kom vi i kontakt med varandra igen. Och inte bor vi så himla långt från varandra trots allt. Det visade sig att jag faktiskt åker förbi hennes hus när jag åker till Vimmerby och handlar.
Det blev ett härligt återseende med många skratt.
En sak kan jag lova. Jag tänker inte tappa bort min vän en gång till!

Aj! Vilken miss!


En vän till mig gav mig en inbjudan till en sajt där man träffar vänner och umgås på nätet. Kul tänkte jag och anslöt mig med en gång. Shit vilken miss! Det visade sig att det var en dejtingsajt. Kanske inte riktigt vad jag trodde. Någon dejt är jag inte direkt intresserad av att gå på precis. Jag är ju faktiskt lyckligt gift och tänker så förbli. Visst jag tycker jag det är roligt att träffa nya människor men inte för att skaffa något nytt förhållande.
Att jag fick den här inbjudan från min vän är säkert av samma anledning som många av mina vänner också kommer att få en inbjudan från mig. Det var nämligen så att man automatiskt kunde bjuda in sina kontakter från maillistan. Det lät ju smidigt så jag klickade och bjöd in. Perfekt för mina vänner utan förhållande men kanske inte för alla de som faktiskt har någon att dela sitt liv med.
Det är väll inte fel att det finns dejtingsajter men jag tycker ju att det klart och tydligt ska framgå innan man registrerar sig att det är det det är och inte så som jag uppfattade det, ett nätverk för att träffa nya vänner. Nu är det ju inte hela världen för min del. Jag bryr mig helt enkelt inte om att logga in någon mer gång, men det kan ju vara så att någon av de som automatiskt fick en inbjudan av mig kan bli lite stötta. Så jag passar på att påpeka en gång till:
JAG TRODDE DET VAR ETT NÄTVERK FÖR VÄNNER OCH INTE DEJTING!

torsdag 5 augusti 2010

Är casino något för mig?

Ville man snabbt vinna storkovan förr fanns det i stort sett bara en sak att göra.
Köpa sig en enkel flygbiljett och ge sig av till Nevadas öken och Las Vegas där Al Capone och hans maffiavänner regerade över glammiga och glittriga kasinon. Många var det som begav sig dit och prövade lyckan och de flesta förlorade allt de hade.

Under de senaste femton till tjugo åren har det exploderat med olika nätkasinon på Internet, där man kan satsa pengar och förhoppningsvis vinna desto mer pengar tillbaka. Men lika lätt som det låter att vinna pengar på Black Jack och Roulette, är det att förlora allt man har satsat. Om inte lättare. För oftast låter det bättre än det är när olika nätkasinon lockar med bonusar hit och dit.

Men ha förtröstan! Det finns råd och tips att få som tur är. Bland annat så finns sidan Hasardspel.com med bra guide och olika tips på hur man lyckas med till exempel poker på nätet. Där kan man få bra tips på hur man får den bästa casino bonus bland alla olika nätkasinon som finns. Naturligtvis hittar man mängder av länkar till dessa kasinon på nätet.

Själv har jag aldrig prövat på att spela varken Poker, Black Jack eller Roulette. Konstigt nog får jag väll säga, eftersom jag gärna lockas av snabba pengar. Det närmaste spel om pengar jag tagit mig är att köpa en liten trisslott någon gång ibland då och då. Och där har jag inte haft lyckan med mig. Jag tror att det högsta jag vunnit någon gång är en 100-lapp men oftast är det nitlotter som jag köper. När jag tänker efter så är det faktiskt ganska konstigt att jag aldrig blivit riktigt lockad av alla dessa casino bonus som finns. För snabba enkla pengar vore ju drömmen. Fast jag är nog ingen gambler. Nej snarare den vampiga bruden med en martini som lurar av någon korkad man det han har vunnit istället.



onsdag 4 augusti 2010

Maya vill gå på picknick ....

Pumbas hemliga gömställe: bokyllan/baren