söndag 28 november 2010

GRATTIS FRIDA!!!


Idag fyller min äldsta brorsdotter 10 år! Ett stort grattis till dig Frida och hoppas du får en bra dag!

söndag 14 november 2010

Grattis Far!!!

Då är det Fars Dag idag och naturligtvis önskar jag min pappa Stig en riktigt bra dag. Lika så min man Jonas som är en så underbar pappa åt våra två barn. Ni är Guld värda och egentligen skulle det vara Fars Dag 365 dagar om året.
Grattis till er båda. Jag älskar er!

lördag 13 november 2010

Glöm inte!

I morgon är det Fars Dag. Glöm inte bort att gratulera den bästa pappan i världen. Nämligen din egen.

fredag 12 november 2010

Varmt om fötterna.

Nu är jag färdig med ett par varma och goá raggsockor till Joel som han kan ha när han är ute och kör med sin fyrhjuling eller moppe. Eller varför inte när han är på en fisketur?
Han blev hur som helst nöjd när jag var klar med dem och kommentaren han gav säger väll allt?
-Gött morsan!

Som basbeskrivning använde jag mig av denna beskrivning från www.wermland.nu

Jag började med 8 maskor vardera på två stickor som jag sedan fördelade på fyra stickor efter första varvet. Jag gjorde ökningar vartannat varv tills jag hade 12 maskor på varje sticka.
Därefter stickade jag vanlig slätstickning tills foten/arbetet mätte 23 cm. Då började jag med hälen som stickas på 2 stickor. Jag gjorde minskningar enligt beskrivningen tills jag hade endast 8 maskor kvar innan jag åter började öka upp varven igen.
När så hälen var formad var det dags att göra skaften. Resåren gjorde jag med 2 aviga och 2 räta maskor. För att få lite mer liv i strumporna randade jag dem i enfärgat blått och grått. Vid varje färgbyte stickade jag samtliga maskor räta för att få en snyggare övergång innan jag stickade 5 varv med den blå färgen och 3 varv med grått. På dessa blev det 6 ränder i grått och 7 ränder i blått.

Jag är väldigt nöjd med den här tekniken att sticka strumpor. Tån blir mycket snyggare än vid traditionell metod och så kan man ju enkelt låta mängden garn man har få avgöra hur långa skaften ska bli, om man är osäker på hur långt det räcker till.

onsdag 10 november 2010

Vill ha! Vill ha!

Jag brukar inte normalt ha med inlägg om mode men jag satt och kikade lite på postorderföretaget Cellbes skor och stövlar och blev helt sjuk. Jag hittade flera stövletter och stövlar som jag bara vill ha. Och JA! Jag är sjukt galen i nitar, spännen och höga klackar.
Stövlett  A80D07Stövel
StövlettStövlett

MockastövelStövel

Oj oj oj!
Vad snö det kom igår. Jag tänkte inte så mycket på det de få stunder som jag var ute. Troligen för att jag har influensa och så var det ju mörkt när jag och barnen tog in hästarna. Men nu på morgonen när det blivit ljust ute såg jag hur mycket det verkligen kommit. Det är mer än en decimeter snö på ett dygn. Och inte orkar varken jag eller Joel, som också blivit sjuk, skotta. Undra om det finns någon vänlig själ som har lust att hjälpa en gräsänka med influensa?

Brand i stallet!

Jag läste en jättebra artikel om hur man förebygger brand i stallet på sajten Ridsport iFokus. Där får man tips på hur man undviker och förebygger brand i stallet. Även hur man gör om branden kommer lös.
Ett väldigt bra tips är att man faktiskt kan ha brandövning i stallet tillsammans med den lokala brandkåren. Då får hästarna vänja sig vid brandmän i full utrustning och blinkande brandbilar, samtidigt som brandmännen får lite hästvana. Många brandmän har faktiskt aldrig ens klappat en häst och så ska de sen försöka få ut rädda och stressade hästar ur ett brinnande stall.
När man tänker efter skulle det nästan vara ett krav från myndigheterna att man ska ha minst en brandövning om året. Det finns ju så många onödiga regler och bestämmelser när det gäller djurhållning så varför inte lägga till ytterligare en som verkligen vore bra?

tisdag 9 november 2010

Varma filtar

När vi tog in hästarna var de som gått utan täcke ordentligt blöta och frusna. Det är Prinses och Lina som inte har täcken eftersom de har föl vid sidan och jag är rädd att fölen ska trassla in sig i bensnören och skada sig. De fick var sin varm och go´filt på sig så fort de kom in i sina boxar.
Även fölen var naturligtvis blöta och frusna. Till dem har jag köpt några mindre fleecefiltar som de fick värma sig med. Riktigt skönt tycker mina små töser. När jag väl fått på dem filtarna förstås. För till en början tyckte båda två att det var läskigt. Men ganska snart blev det riktigt populärt.


Jag låter dem ha enbart filtar på sig eftersom fölen inte har några bensnören eller bukgjordar att fastna i och skada sig. Visst trillar filtarna av efter ett tag, om inte annat när hästarna lägger sig ner. Och troligen blir filtarna smutsiga men de är ju bara att köra i tvättmaskinen så är de ju rena igen. Vad är lite mer tvätt jämfört med ett skadat föl?

Första utsläppet i snön

Här kommer så en bild och en film från morgonens utsläpp när fölen för första gången släpps ut i snö.

Hemma och är sjuk

Host host host. Idag är jag hemma från jobbet och är sjuk. Förutom att jag har släppt ut hästarna i hagen och morgonfodrat så har jag legat nerbäddad under två tjocka täcken och alla katter har sovit på mig. Så har vår riktiga första vinterdag kommit. Det har vräkt ner snö under natten och hela dagen. Hästarna tyckte det var skitkul när jag släppte ut dem. Jag var inte förvånad och hade faktiskt kamera med mig och filmade när fölen och stona busade runt i snön. Visar så snart jag har laddat upp dem.

söndag 7 november 2010

Fryser

Hua! Vad kallt det är ute! När jag släppte ut alla hästarna i hagen nu på morgonen var det hela -3 grader ute och jag frös som f-n. Visst det är en väldigt vacker November morgon med solen som håller på att gå upp och rimfrost i hela landskapet.
Man kan undra hur jag ska klara av den nalkande vintren med 15-20 minusgrader när jag redan fryser så jag skakar.