fredag 12 november 2010

Varmt om fötterna.

Nu är jag färdig med ett par varma och goá raggsockor till Joel som han kan ha när han är ute och kör med sin fyrhjuling eller moppe. Eller varför inte när han är på en fisketur?
Han blev hur som helst nöjd när jag var klar med dem och kommentaren han gav säger väll allt?
-Gött morsan!

Som basbeskrivning använde jag mig av denna beskrivning från www.wermland.nu

Jag började med 8 maskor vardera på två stickor som jag sedan fördelade på fyra stickor efter första varvet. Jag gjorde ökningar vartannat varv tills jag hade 12 maskor på varje sticka.
Därefter stickade jag vanlig slätstickning tills foten/arbetet mätte 23 cm. Då började jag med hälen som stickas på 2 stickor. Jag gjorde minskningar enligt beskrivningen tills jag hade endast 8 maskor kvar innan jag åter började öka upp varven igen.
När så hälen var formad var det dags att göra skaften. Resåren gjorde jag med 2 aviga och 2 räta maskor. För att få lite mer liv i strumporna randade jag dem i enfärgat blått och grått. Vid varje färgbyte stickade jag samtliga maskor räta för att få en snyggare övergång innan jag stickade 5 varv med den blå färgen och 3 varv med grått. På dessa blev det 6 ränder i grått och 7 ränder i blått.

Jag är väldigt nöjd med den här tekniken att sticka strumpor. Tån blir mycket snyggare än vid traditionell metod och så kan man ju enkelt låta mängden garn man har få avgöra hur långa skaften ska bli, om man är osäker på hur långt det räcker till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar