fredag 23 juli 2010

Varma ridturer i vinter


Nu är jag färdig med mina efterlängtade "raggsocks-ridstrumpor". Jag var till stan idag lite snabbt idag och sprang in på Karlssons och köpte mig ett grått nystan till. Sen var det bara att sticka klart dem så fort jag kom hem. Jag blev jätte nöjd med dem och ser fram mot vintern då de ska få värma mina frusna fötter när jag är ute och rider.
Som basbeskrivning använde jag mig av denna beskrivning från www.wermland.nu
I mer detalj gjorde jag så här:
Jag började med 6 maskor vardera på två stickor som jag sedan fördelade på fyra stickor efter första varvet. Jag gjorde ökningar vartannat varv tills jag hade 11 maskor på varje sticka.
Därefter stickade jag vanlig slätstickning tills foten/arbetet mätte 20 cm. Då började jag med hälen som stickas på stickor. Jag gjorde minskningar enligt beskrivningen tills jag hade endast 6 maskor kvar innan jag åter började öka upp varven igen.
När så hälen var formad var det dags att göra skaften. Resåren gjorde jag med 2 aviga och 2 räta maskor. För att få lite mer liv i strumporna randade jag dem. Vid varje färgbyte stickade jag samtliga maskor räta för att få en snyggare övergång innan jag stickade 5 varv med den "nya" färgen. På dessa blev det 8 ränder i varje färg.
Jag är väldigt nöjd med den här tekniken att sticka strumpor. Tån blir mycket snyggare än vid traditionell metod och så kan man ju enkelt låta mängden garn man har få avgöra hur långa skaften ska bli, om man är osäker på hur långt det räcker till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar