onsdag 30 september 2009

Träningspass på Larsåsa-gård


Idag har Emelie tränat markarbete för Cajsa Lindqwist, en pedagogisk och duktig tjej, som lärt sig allt av sin mamma Åsa Bosson och pappa Lars Lindqwist, båda väldigt erfarna och duktiga instruktörer och tävlingsryttare på sin tid.
Emelie och Lina jobbade mycket med att bli lösgjorda och mjuka. De tränade vidare med framdelsvändningarna och började även med skänkelvikning.

Lina är en så trevlig häst som verkligen försöker göra rätt från början, och vill lära sig saker. det gäller bara att få henne att förstå hur man menar.Lika så Emelie lyssnar bättre på vad Cajsa säger än när jag försöker hjälpa henne, men det kanske är så mellan mor och dotter.

Cajsas far Lars var med vid ridbanan en stund och tittade på dem och han sa att de kommer att kunna utvecklas fint tillsammans och få många roliga stunder ihop. Och det är inte mycket i utseendet på hästen som tyder på att det är en ridtravare. Han skulle snarare tippat på en Irländsk ridponny eller liknande. Och tösen som rider har en naturlighet i sin ridning som så många saknar.Det var verkligen värmande ord för en stolt, men ack så frusen mor. Speciellt när det kommer dels från min egna gamla tränare då jag själv var aktiv på tävlingsbanorna, dels den som tränade vår Svenska landslagsryttare Peter Eriksson då han red som junior och Young Rider.

1 kommentar:

  1. härligt med värmande ord och att det gick bra!

    http://stockholmsjenna.blogg.se

    SvaraRadera