lördag 14 augusti 2010

Vilket oväder det blev!

Igår eftermiddag när Joel och jag åkte hem från jobbet svängde vi förbi en annan jobbarkompis föräldrahem för att titta på ett fiskevatten där Joel ska få fiska lite gös. När vi kom dit började det åska lite lätt. Vår arbetskamrat visade hur det hade gjort om sin loge till en privat pub. Så häftigt! När vi gick där visade arbetskamraten sina gamla mopeder för Joel och till slut hade Joel köpt en av dem som vi ska hämta på söndag. När vi gick där och tittade på gamla mopeder och annat och väntade på att det skulle åska över, hörde vi hur det började pipa och så hittade vi en liten söt kattunge som tydligen blivit övergiven av sin mamma. Vår arbetskamrat tog genast upp den och bar in i huset till sin mamma. Lilla kissungen var så hungrig och i lite dåligt hull, så jag gav dem mitt recept på hemgjord kattungevälling och snart åt den lilla. Vi satte oss i köket en stund och väntade på att åskan skulle dra vidare men ovädret blev bara värre och värre så vi bestämde oss för att titta på fiskevattnet på söndag istället när vi ska dit och hämta mopeden.
På vägen hem var det översvämning på vägarna av allt regn som kom och jag fick ta ordentlig fart med bilen för att komma igenom vattenmassorna.
När vi närmade oss vår egna by regnade det inget och åskan mullrade bara på avstånd, några minuter. För sen var ovädret rakt över oss igen. Vi han precis att koppla ur elaggregatet till stängslen och TV:n men inte boxen innan det kom en så kraftig smäll så det slog ut boxen och strömmen i hela byn. Vi blev strömlösa ända till långt in på natten innan E-ON lagat det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar