tisdag 31 augusti 2010

Fotboll = hästhandel

Fotboll är en av de fulaste sporterna i mina ögon sett. Eller sport? Jag vet inte vad man kan kalla det. Jag tycker nog snarare att det liknar vid en modern slavhandel.
Ta bara den senaste nyheten som ett exempel.
Milan köper Zlatan för 400 mille! Vad då köper??? Är inte Zlatan en egen individ som själv ska kunna välja vilken klubb han ska spela i? Och som att det inte räcker med en prislapp på hans bollsparkande. Nej då han måste genomgå en läkarundersökning först innan kontraktet skrivs under! Det är ju precis så man gör när man köper en häst. Först tittar man på hästen, kollar stamtavla och tidigare resultat och kanske provrider den. Innan köpet fullbordas så ska djuret först veterinärbesiktas och då helst vara utan anmärkning.
Att Zlatan klarade "veterinärbesiktiningen" förstår man ju. Att han har fått bra resultat och kan spela fotboll vet de flesta. I intervjuer verkar han vara en trevlig prick. Men vad har han för stamtavla? Fin måste den vara med en sån hög prislapp i alla fall. När hans fotbolls karriär är över har han, precis som hästar, ett bra avelsvärde då?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar