torsdag 29 april 2010


Idag har jag varit ute i skogen med Rocky. Jag jobbade med övningen för att få honom att hitta stödet i min hand. Han är väldigt känslig i sin mun och vill helst att jag rider på ganska långa tyglar. Det gör att det blir svårt att hitta ett bra stöd. Trots det så tycker jag att det går ganska bra med övningen i skritt i alla fall. Det här är ju en övning som man kan, och bör jobba med varje gång man rider ut oavsett vilken utbildningsnivå hästen är på.
Rocky var som vanligt lugnet själv och när jag kände att han hade en ganska bra och balanserad trav, gav jag honom kommandot "Gaalopp!" som jag jobbat en del med när jag har longerat honom. Han svarade direkt med att fatta galopp. Och vilken härligt rund fin galopp han har! Jag lät honom galoppera på i uppförs backarna och trava nerför. På så sätt tränade vi på gångartsbyten på ett lekfullt sätt. Nu känns det verkligen att det börjar hända en del med inridningen.


2 kommentarer:

  1. Vilket underbart liv ni verkar leva, ni lever "mitt"liv, det jag vill leva, är skapt för att leva och som jag under många år levde fast med fel man. Nu har jag inga hästar för tillfället, men väl rätt man och det är inte det sämsta ;-). Men hoppas vi kan flytta ut på landet snart och att jag kan skaffa häst igen, gärna börja föda upp igen, det vore underbart!
    Hoppas ni får en härlig valborg och att fölningen går bra.

    SvaraRadera
  2. Snygg blogg :D Händer i helgen då?

    Ha en trevlig valborg :D

    SvaraRadera