När jag kom hem från jobbet idag möttes jag av att Emelie stod i köket och hade dragit igång värsta bullbaket.
Underbart med nybakade bullar till kvällskaffet!
Du är så duktig i köket min lilla stumpa!

Emelies kanelbullar
Ingredienser (40 portioner/st.)
jäst | |
smör, smält | |
mjölk | |
strösocker | |
salt ![]() | |
mjöl (ca 1,4 liter) | |
smör, kanel och strösocker till "fyllning" | |
ägg | |
pärlsocker |
Gör så här
- Smält smöret och häll i mjölken, värm till fingervarmt.
- Smula jästen i en bunke. Häll över lite av smöret och mjölken och rör tills jästen löst sig. Häll ner resten av vätskan.
- Blanda ner salt, socker och mjöl (spara lite till utbakningen) och kör degen i maskin i ca 10 minuter.
- Låt jäsa under duk i ca 30 minuter.
- Knåda degen på mjölat bakbord och dela sedan degen i 4 delar (eller 2 för större bullar).
- Kavla ut en av degdelarna till en avlång kaka. Bred på smör, socker och kanel. Rulla ihop till en rulle och skär i ca 10 delar. Gör sedan likadant med de andra degdelarna.
- Lägg i formar eller direkt på bakplåtskläddplåt och låt jäsa under duk i 40 minuter.
- Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
- Grädda i mitten av ugnen 5-10 minuter i 250 grader.
- Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar