Det här är en riktig julkaka om man är förtjust i kladdkakor. Den går ganska snabbt att göra, vilket brukar vara ganska uppskattat. Speciellt så här i jultider.
Det är fritt att kopiera för den som vill.
Kockens kommentar
En mjuk kaka som går snabbt att göra och som påminner om en underbar kladdkaka
Typ: Kaka • Kök: Övrigt/Vet ej • Tillagning: Bakat
Foto av: Tin-Tin
Klicka på den stjärna (1-5) som motsvarar det betyg du vill ge.
Ingredienser (70 portioner/st.)
smält margarin | |
vetemjöl | |
bakpulver | |
kakao | |
vaniljsocker | |
strösocker | |
ägg | |
hasselnötter till garnering |
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Blanda ner margarin och uppvispade ägg.
- Bred ut smeten i en pappersklädd långpanna.
- Hacka nötterna och strö dem över smeten.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.
- Skär kakan i små bitar medans den ännu är varm.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar