söndag 20 december 2009

Chokladknaper

Det här är en riktig julkaka om man är förtjust i kladdkakor. Den går ganska snabbt att göra, vilket brukar vara ganska uppskattat. Speciellt så här i jultider.
Det är fritt att kopiera för den som vill.


Kockens kommentar

En mjuk kaka som går snabbt att göra och som påminner om en underbar kladdkaka

Typ: Kaka Kök: Övrigt/Vet ej Tillagning: Bakat

Chokladknaper

Foto av: Tin-Tin


Bli först med att betygsätta Chokladknaper!

Klicka på den stjärna (1-5) som motsvarar det betyg du vill ge.

Ingredienser (70 portioner/st.)

200 gramsmält margarin
3 dlvetemjöl
1 tskbakpulver
1 dlkakao
2 mskvaniljsocker
3 dlströsocker
3 stägg
200 gramhasselnötter till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Blanda ner margarin och uppvispade ägg.
  3. Bred ut smeten i en pappersklädd långpanna.
  4. Hacka nötterna och strö dem över smeten.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.
  6. Skär kakan i små bitar medans den ännu är varm.
Ha det bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar