söndag 20 december 2009

Tomtemors chokladfudge

Vad är julen utan hemkokt godis. Den här fudgen är både god och går snabbt att göra.

Typ: Godis Kök: Övrigt/Vet ej Tillagning: Kokat

Tomtemors chokladfudge

Foto av: Tin-Tin


Bli först med att betygsätta Tomtemors chokladfudge!

Klicka på den stjärna (1-5) som motsvarar det betyg du vill ge.

Ingredienser (100 portioner/st.)

1.5 dlkakao
5 dlströsocker
1 dlljus sirap
1 krmsalt
2 dlvispgrädde
25 gramsmör el margarin

Ev garnering

100 gramhackade nötkärnor

Gör så här

  1. Forma en låda av aluminiumfolie, ca 20x20 cm, och smörj den.
  2. Hacka ev nötkärnorna till garneringen.
  3. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Låt alltsammans koka på ganska stark värme utan lock tills smeten blir simmig, ca 20-30 min. Rör i massan under tiden.
  4. Pröva att fudgen är färdig, genom att hälla lite smet i lite kallt vatten. Kan provet rullar till en kula är massan klar. Om man kokar med termometer ska den visa 120 grader.
  5. Häll upp massan i en skål och vispa, gärna med elvisp, tills den är tjock och styv.
  6. Häll upp massan i folieformen och strö ev över nötterna. Ställ sedan undan svalt och låt kallna innan den skärs i bitar. Vira ev in fudgen i smörpapper.
  7. Förvara fudgen svalt
Det är helt fritt fram att kopiera receptet för den som vill.

Ha det bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar