Vad är julen utan hemkokt godis. Den här fudgen är både god och går snabbt att göra.
Typ: Godis • Kök: Övrigt/Vet ej • Tillagning: Kokat
Foto av: Tin-Tin
Klicka på den stjärna (1-5) som motsvarar det betyg du vill ge.
Ingredienser (100 portioner/st.)
kakao | |
strösocker | |
ljus sirap | |
salt | |
vispgrädde | |
smör el margarin | |
Ev garnering | |
hackade nötkärnor |
Gör så här
- Forma en låda av aluminiumfolie, ca 20x20 cm, och smörj den.
- Hacka ev nötkärnorna till garneringen.
- Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Låt alltsammans koka på ganska stark värme utan lock tills smeten blir simmig, ca 20-30 min. Rör i massan under tiden.
- Pröva att fudgen är färdig, genom att hälla lite smet i lite kallt vatten. Kan provet rullar till en kula är massan klar. Om man kokar med termometer ska den visa 120 grader.
- Häll upp massan i en skål och vispa, gärna med elvisp, tills den är tjock och styv.
- Häll upp massan i folieformen och strö ev över nötterna. Ställ sedan undan svalt och låt kallna innan den skärs i bitar. Vira ev in fudgen i smörpapper.
- Förvara fudgen svalt
Det är helt fritt fram att kopiera receptet för den som vill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar