söndag 29 november 2009

Lenas kuvertbröd

På förmiddagen bakade jag lite frallor till söndagsfikat. Receptet får ni här!

Lenas kuvertbröd


Ingredienser (24 portioner/st.)

5 dlmjölk
50 gramjäst
50 gramsmör eller margarin (rumstempererat)
2 tsksalt
2 msksirap
0.5 dlvetekli
12 dlvetemjöl

Gör så här

  1. Värm mjölken fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt rumsvarmt smör, salt, sirap, vetekli och knappt allt mjöl.
  2. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk i ca 30 min.
  3. Arbeta degen på mjölat bakbord. Kavla ut till 1,5 cm tjocklek. Pudra över lite mjöl. Dela i portionsbitar och lägg på plåt. Låt jäsa i ca 30 min.
  4. Grädda i 225 grader i ca 10 min

Ha det bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar