lördag 3 oktober 2009

Skogsbyggdens Hästsällskap


Få föreningar satsar på ridsportens återväxt så som Skogsbyggdens Hästsällskap i Korsberga.

Varje hopptävling de har finns inte bara en Clear Round-klass utan även en klass som jag bara har hört talas om att de har nämligen "Mini skutt".
Det är en klass som är till för att de allra färskaste nybörjarna ska våga komma ut och tävla. Klassen rids på två höjder 20 cm och 30 cm, och består av 5 hinder.
Med sig in på banan får ryttaren ha en som leder hästen och om behov finns även en som håller i den lilla på hästryggen. Alla som vågar rida in på banan får en liten rosett oavsett om ryttaren vågar hoppa ett endaste hinder.

Vi var där idag och tävlade det var två små "mini skuttar" idag. En liten tjej, som inte kan ha varit mer än 3-4 år gammal, som red 20 cm och en lite större tjej, 4-6 år, som red på 30 cm.
De behöver inte ha med sig någon som leder hästen utan kanske bara någon som följer med in på banan och stöttar. Eller som min dotter gjorde för en månad sedan, alldeles själv.
Det viktiga är att man vågar komma in och göra ett försök.

Min dotter är som sagt lite äldre, 11 år, men det var hennes absolut första tävling förra gången och hon ville känna sig för på lite lägre höjd. Ingen i den arrangerande föreningen hade något att säga om att hon var äldst eller att det är en ridtravare hon rider. Utan alla var så stöttande och uppmuntrande. Deras "mini skutt" gav min dotter lusten att fortsätta tävla och idag var hon som sagt tillbaka. En och annan av funktionärerna och även konkurrenterna kände igen henne sedan sist och tyckte det var kul att hon var tillbaka.

Fler sådana här föreningar efterlyses verkligen. För när Malin, Helena, Peter, Rolf-Göran och alla andra på elit nivå är borta, vem ska då ta över?
Jo kanske den lilla 3-åringen på sin storasysters häst som faktiskt fick pris för att hon kom in på banan idag...

Ett riktigt stor bukett rosor till
Skogsbyggdens Hästsällskap!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar