onsdag 6 juli 2011

Tre enkla knep att gå ner i vikt

Vi känner alla till strategin, ät mindre träna mer för att gå ner i vikt. Enkelt och logiskt. Men det finns faktiskt lite mer man kan göra utan större ansträngning.

Ät på restaurang MAX en gång i månaden.
En amerikansk studie har visat att de som äter ute minst en gång i veckan ökar risken för att drabbas av fetma med 50 procent. Helt enkelt för att du har bättre koll på vad du äter om du själv tillagar den.

Gå och lägg dig i tid.
Sömnbrist sätter fart på dina aptithormoner som bara vill ha ännu mer mat. Samma sak gäller blodsocker och insulinnivån som påverkas negativt av sömnbrist. Mellan 7-8 timmars sömn varje natt är vad forskarna rekommenderar.

Sänk värmen
När kroppen utsätts för kyla ökar din förbränning, det går åt mer energi för kroppen för att hålla dig varm. Forskare i London har kommit fram till att du kan öka din förbränning med hela 800 kalorier varje dag genom att skruva ner värmen hemma. Kroppen använder energi för att värma sig vid 25 grader. Att sänka sin inomhustemperatur till 20-21 grader är fullt tillräckligt för att sätta fart på förbränningen.
Och tänk på att man sparar sin ekonomi när man sänker kostnaden för uppvärmningen också!

Källa: Iform.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar